29 martie 2024
Caravana “O şansă pentru viaţă” a sosit la Târgovişte

Caravana “O şansă pentru viaţă” a sosit la Târgovişte

Targoviste, 09 septembrie 2013 – Asociația React si Vodafone Romania impreuna cu Centrul de Transfuzii Targoviste, anunta organizarea unei sesiuni de donare mobila miercuri, 11 septembrie 2013, între orele 8.30-13.00, pe Platoul Prefecturii din Targoviste.

Aceasta face parte din noua etapa a proiectului “O şansă pentru viaţa”, etapă ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge neremunerate şi organizarea de sesiuni speciale (caravane mobile) în cadrul cărora publicul larg să poată dona sânge fără a primi recompense materiale.

Colectarea de sânge de la donatori voluntari, neremuneraţi, reprezintă piatra de temelie a oricărui sistem transfuzional care îşi propune să asigure în condiţii de siguranţă cantitatea de sânge şi preparate sanguine necesară spitalelor.

Pentru a putea deveni donator de sânge și pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atât pentru donator cât și pentru pacient, o persoană trebuie să fie sănătoasă și să îndeplinească următoarele condiții:

• Să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

• greutate 50-100 kg femeile și 60-100kg bărbații

• trebuie să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice şi chirurgicale

• să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii

• femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală.

Înainte de donare se recomanda consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent (legume, fructe dar fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după donare cu o oră. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informații despre donarea de sânge găsiţi pe www.pentruviata.org.

Oferă o şansă pentru viaţă! Donează sânge!

Programul de donare de sânge “O şansă pentru viaţa” derulat de Asociaţia React şi Vodafone România a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a sprijini sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltaţi mai mult de 50.000 de litri de sânge care au salvat peste 150.000 de vieţi omeneşti, a fost realizat un studiu național privind „Motivația și comportamentul donatorilor tineri”, o campania națională de informare și conștientizare privind importanța donării de sânge şi o campanie națională de informare a medicilor de familie despre donarea de sânge.

Cristina Visan Asistent Comunicare si Relatii Publice

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial