26 aprilie 2024
Vinerea Luminată – Credincioşii vin la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică

Vinerea Luminată – Credincioşii vin la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică

Misiuni ale pompierilor dâmbovițeni de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii

Pompierii dâmbovițeni desfășoară astăzi, 29 aprilie a.c., misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pentru asigurarea unui grad sporit de siguranță cetățenilor care vor participa în cele două locații din județ unde este așteptat un număr mare de credincioși, la Mănăstirea Nucet și Mănăstirea Pătroia.

Totodată, în cazul producerii unor situații de urgență, personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție este pregătit să răspundă solicitărilor cetățenilor în cel mai scurt timp posibil.

Vinerea Luminată sau Izvorul Tămăduirii este a cincea zi din săptămâna după Paşte, cunoscută şi sub denumirea de Săptămâna Luminată. Credincioşii vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.

Recomandăm credincioșilor să manifeste atenție la lumânările aprinse și să păstreze distanța de siguranță față de ceilalți enoriași. Parcarea autoturismelor personale se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie.

sursa – ISU Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial