2 mai 2024
VINE IARNA! Poliţia Dâmboviţa te sfătuieşte să ai anvelope de sezon! În caz contrar, până la 20 de puncte amendă – 1600 de lei!

VINE IARNA! Poliţia Dâmboviţa te sfătuieşte să ai anvelope de sezon! În caz contrar, până la 20 de puncte amendă – 1600 de lei!

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să-şi echipeze din timp autovehiculele cu anvelope de iarnă! În caz contrar sunteţi pasibil de amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice, OUG 195/2002 rep. reglementează obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Astfel, constituie contravenţie conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, nefăcându-se referire la o perioadă anume a anului.

Amenda pentru această faptă este de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 720 şi 1600 lei, sancţiunea fiind însoţită de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Potrivit legislaţiei, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile: ” MS”,” M+S”,” M.S.”sau ” M&S”, fără a fi incluse în această categorie anvelopele marcate numai ” all seasons”.

Poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă tuturor conducătorilor auto să asigure din timp dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, pentru a nu fi luaţi prin surprindere!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial