22 iulie 2024
Vin vești bune despre mai mulți oameni răniți în exploziile de la Crevedia: ”Alți 5 pacienți, alături de cei 12, de ieri, s-au externat”

Vin vești bune despre mai mulți oameni răniți în exploziile de la Crevedia: ”Alți 5 pacienți, alături de cei 12, de ieri, s-au externat”

Vin vești bune despre mai mulți oameni răniți în exploziile de la Crevedia: ”Alți 5 pacienți, alături de cei 12, de 12, s-au externat”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

“Cei trei pacienţi în stare foarte gravă sunt stabili în momentul de faţă. Probabil că este vorba despre pacientul nepalez de la Bagdasar, care este în stare critică. Sunt trei pacienţi cu arsuri în proporţie de peste 90%.

O altă informaţie legată, dacă vreţi, diferită faţă de bilanţul de ieri, este că încă câţiva pacienţi cred că cinci, dacă nu mă înşel, s-au externat, alături de cei 12 care se externaseră până ieri”, a precizat ministrul.

Rafila a fost întrebat și dacă există risc pentru pacienţii răniţi în exploziile de la Crevedia vizavi de infecţiile nosocomiale. “Nu există ţară din lume şi pacient internat într-o unitate medicală la care să existe risc zero. Totdeauna există un risc. Important este să faci ca acest risc să fie cât mai mic.

Ei sunt îngrijiţi cu foarte multă atenţie, cu foarte multă dedicaţie. Am fost la două dintre spitale. Alaltăieri am fost la Spitalul Floreasca, la Spitalul Bagdasar.

Evident că se iau toate măsurile care să minimalizeze acest risc, dar sigur nimeni nu poate să garanteze, cum se doreşte uneori, că acest risc nu există. Există acest risc.

Colonizarea cu germeni multirezistenţi poate să fie personală sau poate să fie din mediul în care se găseşte pacientul. Se fac probe microbiologice.

Noi tocmai am insistat pentru monitorizarea acestor pacienţi să se ia probe mai des decât de obicei, în loc să se ia o dată pe săptămână să se ia chiar de două, trei ori pe săptămână. Încercăm să ţinem lucrurile sub control”, a mai spus Alexandru Rafila.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial