19 aprilie 2024
VIDEO! Profesor de religie, acuzat că jigneşte şi loveşte elevii. Dascălul se apără: “Prost şi nesimţit nu sunt jigniri”

VIDEO! Profesor de religie, acuzat că jigneşte şi loveşte elevii. Dascălul se apără: “Prost şi nesimţit nu sunt jigniri”

profAcuzatii grave la adresa unui profesor de religie de la un liceu din Targoviste. Elevii de clasa a XII-a, care il au ca diriginte, se plang ca le vorbeste urat, ii loveste si le cere bani pentru scoala.

Tinerii l-au inregistrat in timpul orelor de dirigentie cand dascalul tipa, jignea si ii barfea inclusiv pe colegii de cancelarie. Pus in fata inregistrarii audio, profesorul recunoaste ca e vocea lui, dar in apararea lui spune ca toate cuvintele pe care le-a folosit sunt din dictionar.

“Bai, dar sunteti atat de prosti…tu trebuie sa te mai nasti de 100 de ori incat sa iti permiti sa faci gesturile astea de fata cu mine.”

“Cine a lasat-o, ma-ta? Tac-tu! Stai pe loc, aici! Stai pe loc! Nesimtitii clasei!”

“Aveti niste profesori prosti si niste jigodii ordinare si puteti sa le transmiteti din partea mea.”

Profesorul de religie recunoaste ca isi iese din fire, dar sustine ca nu e nimic jignitor in atitudinea lui.

Adrian Baicu, profesorul de religie: “Sunt doua cuvinte pe care le folosesc, si in instanta nu poate sa dovedeasca, cuvantul prost si nesimtit nu sunt jigniri, sunt constatari ale comportamentului unor oameni, mergem si in DEX si vedem.”

Elevii sustin ca enervat, profesorul ii mai si loveste.

Reporter: Este vocea dvs pe inregistrari?
Adrian Baicu, profesorul de religie: Da.
Reporter: I-ati facut nesimtiti pe elevi?
Adrian Baicu, profesorul de religie: Da.
Reporter: I-ati lovit?
Adrian Baicu, profesorul de religie: Nu. Nu se aude nimic, ei pot spune orice.
Reporter: Ati spus despre colegii dvs ca sunt jigodii si prosti, ca n-au facut nimic pentru liceu.

Adrian Baicu, profesorul de religie: A fost vorba despre anumite persoane.

Elev: “Ne face in toate felurile, jigneste profesorii, ne agreseaza chiar si fizic, ne impinge, te face compot de oase, am un coleg care este mai plinut, l-a facut gras.”

Elev: “Vorbeste urat de profesori, de parinti. De nenumarate ori am primit palme, pumni, am fost impins.”

Conducerea liceului a inceput o ancheta, iar Inspectoratul scolar promite masuri drastice daca acuzatiile elevilor se vor dovedi adevarate.

Adrian Baicu preda religia de 14 ani la Liceul Petru Cercel din Targoviste. Este si diriginte la clasa a XII-a, iar jignirile si violentele, sustin elevii, se petrec tocmai la orele de dirigentie cand profesorul verifica curatenia in clasa, notele elevilor si tabelele cu bani pe care ei ar trebui, chipurile sa ii dea la scoala.

Profesorul sustine ca nu a gresit cu nimic, iar acuzatiile de lovire sunt false. Comisia desemnata de Inspectoratul scolar sa ancheteze cazul urmeaza sa ia declaratii de la elevi, de la profesori, dar si de la cel incriminat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial