29 martie 2024
VIDEO! Necaz de foc la Teleşti! Trei case au ars complet!

VIDEO! Necaz de foc la Teleşti! Trei case au ars complet!

61860780Mare necaz s-a abatut asupra a doua familii si a unei vaduve, din Telesti, judetul Dambovita. Casele lor s-au facut scrum dupa un incendiu violent ce s-a pornit la una dintre ele, apoi s-a extins.

Pompierii au ajuns cu greu la locuinte, iar pana la sosirea militarilor, au ars ambele cladiri. Deocamdata oamenii s-au adapostit pe la rudele din sat, dar spera ca vor primi ajutor, ca sa poata lua viata de la capat.

Focul a izbucnit in jurul orei 5 dimineata, cand oamenii dormeau.

Ion Gusoiu, proprietarul casei arse: “M-a trezit fata, a batut in usa, arde, arde, arde! M-a lasat cum e mai rau, in timpul iernii, acuma, nu lemne, nu fan pentru cai, nimic.”

In aceeasi curte locuiau doua familii – un tanar cu sotia si parintii lui: mama este imobilizata la pat. Barbatul in putere a sarit imediat sa-i scoata din flacari pe ai lui.

Sincron-Sorin Gusoiu, fiul proprietarului casei arse: “Am aruncat femeia afara sa nu ia foc, am fugit sa o scot pe mama, ca e paralizata de la brau in jos. Am fugit descult si am fugit cu ei drum. Buteliile in casa, mi-era ca sarim cu totul.”

Maria Dumitru, sotia proprietarului casei arse: “Flacari mari.

Reporter: “V-ati speriat?”

Maria Dumitru:Da. Am iesit afara, sa ii salvez pe astia batranii. Pericolul, sa nu ardem noi,  mi-a ars buletinul, toate alea.”

Oamenii au povestit ca incendiul a fost violent, flacarile s-au raspandit cu repeziciune. Din nefericire, au ramas fara toata agoniseala de-o viata. Locuintele lor nu erau asigurate, asa ca trebuie sa suporte toate pagubele.

Bietii oameni nu mai au nici macar actele de identitate. Lovita de foc a fost si casa vecinei lor -o batrana, de 71 de ani, vaduva, bolnava si fara niciun ajutor

Maria Luta, proprietara casei arse: M-am pomenit din pat cu o flacara, jos in fata casei, rosu. Eu am zis ca e cutremur, luam foc. El in drum, Viorico, Viorico, iesi afara, dorm prin sat, cat m-o tine si nepotul, ca pleaca in Germania.”

Cand au aflat de necazul celor trei familii, cei de la Crucea Rosie le-au sarit in ajutor cu haine si materiale de constructie. Prea putin insa pentru tot ce au nevoie acesti oameni..

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial