28 aprilie 2024
VIDEO! Imagini incredibile la Şcoala Pietrari! Elevii claselor a IV a şi a V a, nevoiţi să scrie pe genunchi!

VIDEO! Imagini incredibile la Şcoala Pietrari! Elevii claselor a IV a şi a V a, nevoiţi să scrie pe genunchi!

elevipiImagini incredibile intr-o scoala din judetul Dambovita unde elevii claselor a IV-a si a V-a sunt pusi intr-o situatie umilitoare.

Copiii sunt nevoiti sa stea fie in picioare, fie asezati direct pe pardoseala, din cauza ca in clase nu exista banci si nici scaune.

Scoala e nou nouta iar conducerea si-a dat seama tarziu ca nu are mobilier pentru toate salile. In cele din urma a fost comandat dar va mai dura o vreme pana va ajunge la copii.

Pe langa carti si caiete, elevii din Pietrari si-au pus in ghiozdane perne si paturi. Le astern apoi pe jos, in clasa nou-nouta dealtfel..

Reporter: Este a ta e paturica?
Elev: E de acasa.
Reporter: De ce ai adus-o la scoala?
Elev: Nu pot sa stau pe jos, e rece…

Reporter: Cum e sa stai jos?
Eleva: Cam greu, nu e ca pe scaun…

Eleva: E greu sa scrii pe jos…

Profesorii au fost nevoiti sa isi adapteze stilul de predare asa incat elevii sa scrie cat mai putin sau deloc. Ai crede, mai degraba, ca se face o ora de gimnastica…in clasa.

Aura Preda, profesoara de matematica: Am incercat sa facem si asa, sa scriem pe genunchi, dar mai mult oral ne-am desfasurat activitatea…ce sentiment aveti cand ii vedeti asezati pe jos? Primul meu sentiment cand am intrat aici, chiar ma amuzam cu ei, o sala de refugiati…

Marius Vizitiu, invatator: Incercam sa ne descuram, sa lucram mai mult la tabla… mai stam si pe pernite, mai avem doua scaune, facem cu randul, mai iesim afara, mai facem si sport

Directoarea scolii sustine ca habar n-a avut ca mobila nu ajunge pentru toate clasele. Cum scoala este noua, mobilierul a fost distribuit abia dupa ce interioarele au fost gata. Atunci a realizat ca au ramas sali nemobilate.

Reporter: Cand v-ati dat seama ca nu va ajung bancile?

Elena Marica, directoarea Scolii Pietrari Dambovita: In perioada de pana in 14 septembrie
Reporter: Nu v-ati dat seama pana atunci?
Elena Marinica, directoarea scolii: Nu, pana atunci bancile au fost depozitate

Conducerea Inspectoratului Scolar Dambovita a ramas uimita cand a aflat de situatia scolii de la Pietrari. A declansat de urgenta o ancheta si vrea sa afle cine se face vinovat de situatia elevilor claselor a IV-a si a V-a, nevoiti sa invete pe jos

Conducerea scolii le cere elevilor sa mai indure chinul cateva zile, pana cand producatorul mobilierului va reusi sa onoreze comanda.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial