20 aprilie 2024
VIDEO – Flăcări până la cer au înghiţit chiliile măicuţelor de la Mănăstirea Nucet. Procurorii şi poliţiştii au preluat cazul să afle cauza

VIDEO – Flăcări până la cer au înghiţit chiliile măicuţelor de la Mănăstirea Nucet. Procurorii şi poliţiştii au preluat cazul să afle cauza

Un necaz mare s-a abătut, luni seară, peste măicuţele de la Mănstirea Nucet din judeţul Dâmboviţa, după ce chiliile acestora au fost distruse de flăcări uriaşe.  

Din fericire au reușit să iasă la timp din încăperi și nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt importante. Deocamdată, anchetatorii nu ştiu dacă incendiul a fost provocat de un scurt-circuit o lumânare uitată aprinsă sau este vorba de o mână criminală.

Alarma s-a dat în jurul orei 21. Câţiva săteni au observat un fum gros care ieşea din magazia aflată în spatele chiliilor şi au alertat-o pe maica stareţă care a sunat imediat la 112.

Maica stareţă a Mănăstirii Nucet: „Ne-am trezit şi noi cu foc. Măicuţele sunt bine, sunt în regulă? Sunt în regulă.

De la magazie, vâlvătaia s-a extins la clădirea în care se aflau cinci dintre măicuţe. Acestea au ieşit în grabă din calea flăcărilor.

Măicuță: „Sunt bine.

Reporter: Dormeaţi?

Măicuță: „Da…

Din păcate, flăcările violente au cuprins rând pe rând chiliile măicuţelor. Pompierii au acţionat cu mai multe autospeciale la faţa locului şi urmează să stabilească de la ce a pornit focul.

Localnic: Se vedea flacăra mare. Poate vreun scurt-circuit. Măicuţele Erau cam speriate.”

Localnic: Ceva a fost, vreun foc nesupravegheat. Păcat!

Localnic: „Au plecat, au făcut atac de panică!

Adriana Iordache, asistent medical SAJ Dâmboviţa: „Ar avea nevoie de oxigen, să le luăm, să le acordăm asistenţă.

Odată cu chiliile a ars şi stăreţia.

Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet: Maica stareţă efectiv striga că a luat mănăstirea foc. Am discutat cu maica stareţă şi a zis că probabil o lumânare sau Dumnezeu ştie. A ars tot ceea ce înseamnă chilii, etajul de la chilii şi stăreţia.

Pompierii spun că focul s-a manifestat pe circa 500 de metri pătraţi. Din fericire, paraclisul mănăstirii a scăpat din calea flăcărilor.

sursa – Ştirile ProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial