19 aprilie 2024
VIDEO! Elevii din Valea, Pietrari, sunt duși la școală cu… CĂRUȚA! “Mi se rupe inima de ei!”

VIDEO! Elevii din Valea, Pietrari, sunt duși la școală cu… CĂRUȚA! “Mi se rupe inima de ei!”

61586369E lung si greu drumul spre scoala pentru copiii dintr-un sat din Pietrari. Cei mici se ingramadesc in caruta unui satean care, sufletist, s-a oferit sa-i duca la cursuri cale de 7 kilometri, altfel n-ar mai ajunge.

Microbuzul scolar e stricat de o jumatate de an, iar primarul sustine ca nu are bani sa il repare. Copiii ajung la scoala rebegiti de frig si multi dintre ei s-au imbolnavit.

Infofoliti ca in plina iarna, copiii din satul Valea pleaca la scoala sau gradinita cu noaptea in cap. Se ingramadesc 15 in caruta care tine loc de microbuz scolar si pornesc la drumul lung de 7 km.

Carutasul ii duce zilnic la scoala pe copii, din mila. Omul are familie acasa si castiga bani transportand lemne cu atelajul, dar pentru gestul lui marinimos nu accepta recompensa din partea parintilor.

Iosif Cobianu, carutas: “Ma doare inima, mi-e mila de ei, e distanta mare sa mearga pe jos, nu mai sunt buni de nimic, nici la scoala, nici acasa.”

Elevii mai mari, din clasele 5-8, au cursuri dupa-amiaza, asa ca merg pe jos la scoala in comuna Pietrari. La intoarcere, insa, ii prinde noaptea pe drum.

Profesorii si educatorii spun ca elevii ajung la scoala epuizati, iar multi s-au si imbolnavit din cauza frigului indurat pe drum.

Primarul comunei sustine ca nu are deocamdata bani sa repare masina – 10.000 de lei.

In judetul Dambovita au ajuns luna trecuta 5 microbuze scolare noi care au fost distribuite localitatilor care nu aveau deloc masina, dar niciunul dintre ele n-a ajuns in satul Valea.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial