2 mai 2024
Muncitor în stare gravă după ce a căzut de la înălţime, pe şantier

Muncitor în stare gravă după ce a căzut de la înălţime, pe şantier

munc5Un grav accident de muncă s-a produs în localitatea Lucianca, din comuna Butimanu.

Un bărbat de 45 de ani s-a ales cu răni grave, după ce s-a dezechilibrat și a căzut în gol de pe o locuință aflată în construcție.

munc2Din primele cercetări, polițiștii au aflat că omul nu ar fi purtat echipament adecvat și, în plus, lucra și fără forme legale.

munc4Rănitul a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la spitalul Bagdasar Arseni din București.

munc6Muncitorul este din judeţul Vaslui şi lucra împreună cu o echipă la construcţia unei case din localitatea Lucianca. La un moment dat, bărbatul a căzut în gol de pe clădire, iar colegii lui au chemat imediat ajutoare.

muncDoina Lăpușneanu, vecină: “Când am venit noi erau SMURD-ul, poliţia, elicopterul de la SMURD venit. Presupun că s-a dezechilibrat, a ajuns mai sus să lucreze. Dacă ar fi purtat cască, dacă ar fi purtat acea centură, nu se mai întâmpla, da, probabil”.

Vecinii povestesc că i-au văzut pe muncitori în ultima vreme lucrând la casa respectivă, fără să poarte însă echipament de protecţie.

munc7Vasile Andronache, vecin: “A căzut un băiat de acolo, de sus, nu ştiu cum s-a întâmplat, că s-a dezechilibrat.
Reporter: Din câte i-aţi văzut, poarta echipament de protecţie?
Vasile Andronache, vecin: “Nu am văzut că poartă. E foarte periculos, în construcţii, e periculos. E bine să fie echipament corespunzător că se întâmplă, îţi cade ceva în cap”.

munc3Marius Buga, Pro TV: “Grav rănit, bărbatul de 45 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la o clinică din Capitală. Între timp, poliţiştii au deschis o anchetă şi au aflat că omul lucra fără forme legale aici, pe şantier. Acum şi cei de la inspectoratul teritorial de munca au declanşat cercetările”.

munc1Colegii muncitorului rănit au dat declaraţii poliţiştilor. Şi reprezentanţii firmei vor fi nevoiţi să explice de ce omul nu avea carte de muncă, şi nici instructajul pentru protecţia muncii.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial