28 martie 2024
VIDEO – Droguri ascunse în ambalaje de detergent. Percheziţii în 13 locaţii

VIDEO – Droguri ascunse în ambalaje de detergent. Percheziţii în 13 locaţii

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 28 iulie 2021, polițiștii de combaterea a criminalității organizate din Dâmbovița, împreună cu un procuror de la D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat 13 percheziții domiciliare, la o grupare infracțională, fiind indisponibilizate sute de grame de cannabis, telefoane mobile și bani.

Polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Dâmbovița, împreună cu D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea unei grupări infracționale specializate în traficul intern și internațional de droguri de risc.

Pentru probarea activității infracționale, în dimineața de 28 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sprijiniți de polițiști de la brigăzile de combatere a criminalității organizate Ploiești, Pitești, Timișoara și de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, au efectuat 13 percheziții, în județele Dâmbovița, Olt, Timiș și Brăila.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat aproximativ 800 de grame de cannabis, 2 cântare de precizie, 4 grindere, 11 telefoane mobile, 3.000 de euro, 1.700 de lire sterline și 9.100 de lei.

Din cercetări a reieșit că 2 persoane, rezidente în Spania, ar fi trimis, prin intermediul firmelor de coletărie, pachete în care erau disimulate diferite cantități de cannabis.

Drogurile erau introduse de regulă în ambalaje de detergent, iar, ulterior, în țară, acestea ar fi fost preluate de alte 7 persoane, din județele Dâmbovița, Olt, Timiș și Brăila, care le-ar fi comercializat.

În acest caz, în cursul lunii februarie, în urma unor activități specifice, a fost indisponibilizat aproximativ 1 kilogram de cannabis.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități, au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița și de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Timiș.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial