3 mai 2024
VIDEO: Descinderi în forţă, azi-dimineaţă, în Târgovişte şi Gura Ocniţei

VIDEO: Descinderi în forţă, azi-dimineaţă, în Târgovişte şi Gura Ocniţei

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, au pus în executare 3 mandate de percheziție, în municipiul Târgoviște și în comuna Gura Ocniței, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2018 – noiembrie 2023, patru bănuiți, 3 fiind membrii ai aceleiași familii, ar fi exploatat persoane vătămate majore, prin determinarea sau obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Marii Britanii, în scopul obținerii de foloase materiale.

Sumele de bani obținute de către persoanele exploatate ar fi fost remise aproape în totalitate celor în cauză, prin intermediul unor servicii de transfer monetar rapid.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Dâmbovița.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial