6 mai 2024
VIDEO – Deputatul Daniel Blaga, declaraţie politică despre violenţă. “Pedepsele trebuie înăsprite!”

VIDEO – Deputatul Daniel Blaga, declaraţie politică despre violenţă. “Pedepsele trebuie înăsprite!”

“Vă supun atenției un subiect care, din păcate, a luat din ce în ce mai multă amploare – VIOLENŢA. Și mă refer, în mod special, la violența care a acaparat viața politică.

Vedem tot mai des episoade dure care se petrec în instituții ale statului. Da, în zone unde ar trebui să ne simțim protejați de legi și de personalul plătit pentru a asigura ordinea și liniștea publică.

Gândul mă duce la recentul caz de la Mogoșoaia, unde colega mea, Felicia Ienculescu – Popovici, consilier local USR, a fost agresată și amenințată de doi colegi consilieri, de la PNL și PMP. S-a ajuns până acolo încât Felicia a fost amenințată de domnul liberal că dacă îl supără o va băga în scaunul cu rotile.

Nu pot rămâne fără ecouri și rânjetele absurde afișate de alt distins liberal, de această dată din Brașov, care era de părere că Flaviei Boghiu, viceprimar al orașului Brașov, membru al USR, i-ar sta bine vânătă la ochi.

Se pare că, pentru unii politicieni, violența nu are limite. Iar de la vorbe la fapte nu mai e decât un pas.

Despre cine vorbim? Despre oamenii puși pe liste de unele dintre cele mai mari partide din țara. Oameni care ar trebui să fie responsabili, atât în limbaj cât și în comportament. Aleși de la care ne așteptăm să vină cu proiecte pentru binele comunităților din care fac parte și nu să dea și mai multă amploare fenomenalului violenței.

De ce se întâmplă asta? Pentru că unii se cred mai presus de lege, pentru ei legea este un fleac. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, iar pedepsele pentru violență trebuie înăsprite.

Agresorii trebuie pedepsiți mult mai dur și să suporte consecințe pentru faptele lor, astfel încât să fie descurajați pe viitor să recurgă la asemenea agresiuni de orice natură.

Am văzut cum se intră cu forța în Parlament, ori în primăria din Timișoara. Am asistat uluiți la scenele desprinse parcă din filme, dar din nefericire, au fost episoade violente cât se poate de reale.

Ultimul incident halucinant s-a petrecut chiar la tribuna Parlamentului, ieri, când un lider politic l-a agresat pe ministrul Energiei, sub privirile tuturor celor prezenți.

Tot cu violenţă au răspuns şi unii dintre liberalii din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1, ieri după-amiază, în şedinţă publică.

Ce pretenții să mai avem de la oameni să fie pașnici când cei aleși să îi reprezinte ajung să se manifeste ca pe maidan?

Mi-ar plăcea să îi văd pe politicieni apelând tot mai des la legea bunului-simț și nu la cea a pumnului în gură.

Din fericire, societatea civilă a reacționat de fiecare dată și sunt convins că o să reacționeze din ce în ce mai bine pe viitor. Oamenii sancționează aceste derapaje violente, nu au nevoie de lideri brutali, ci de lideri care să le facă viața mai bună.

Violența naște violență.

Avem un stat preocupat de multe altele, mai puțin de cetățeni și de nevoile acestora. Asta trebuie să se schimbe. Și nu peste mult timp, ci cât mai curând posibil.

Sunt oameni care își pierd viețile, sunt femei care ajung la acte de suicid, sunt traume și drame care nu pot fi șterse cu buretele. Toți trebuie să facem mai mult pentru a stopa fenomenul violenței. Bătaia nu e ruptă din Rai și nu îi reprezintă decât pe cei lași“, a semnalat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial