27 aprilie 2024
Razie pe drumurile din Dâmboviţa – Călători înghesuiţi în microbuz

Razie pe drumurile din Dâmboviţa – Călători înghesuiţi în microbuz

Acțiune a polițiștilor de la rutieră pentru creșterea gradului de siguranță în trafic

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și pentru verificarea respectării prevederilor legale în vigoare privind efectuarea transportului de persoane.

Polițiștii au acționat pe drumul național 1A, iar pentru neregulile constatate au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 37.795 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 31 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 6 sancțiuni fiind pentru transportul mai multor persoane cu autoturismul.

De asemenea, polițiștii au constatat 7 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au reținut 6 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Exemplu:

Un conducător auto, în vârstă de 33 de ani, din Mărginenii de Jos, a fost depistat de polițiști, pe Drumul Național 1A, în localitatea Lucianca, în timp ce transporta cu o autoutilitară 9 persoane peste limita de locuri admisă pentru autovehiculul respectiv.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial