19 aprilie 2024
VIDEO – Cinci poliţişti au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele, în timpul înmormântării fetiţei de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea pentru pietoni

VIDEO – Cinci poliţişti au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele, în timpul înmormântării fetiţei de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea pentru pietoni

Cinci poliţişti au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele, în această după-amiază, la Târgovişte, în timpul înmormântării fetiţei de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea pentru pietoni.

Scandalul a avut loc pe strada Petre Cercel. Apropiaţii copilei au răbufnit după ce poliţiştii le-au interzis să intre cu cortegiul funerar pe strada unde locuieşte şoferul din vina căruia a pierit fata de 13 ani.

După ce situaţia a degenerat, poliţiştii şi jandarmii au scos spray-urile lacrimogene şi au încercat să potolească spiritele.

“Având în vedere manifestările desfășurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgoviște și soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele: În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, precum și nemulțumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forțele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv și ar fi lovit cu pumnii și picioarele 5 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița. A fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal. Pe parcursul manifestării, forțele de ordine (polițiști și jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanților. În urma intervenției, conflictul a fost aplanat. Se continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial