5 mai 2024
VIDEO! Braconier UCIS de urs! Vezi imaginile de la faţa locului!

VIDEO! Braconier UCIS de urs! Vezi imaginile de la faţa locului!

Este alerta de gradul zero in judetul Dambovita.

Fiarele padurii sunt tot mai agresive cu oamenii.

Miercuri dimineata, un urs a mai ucis un om. Aceasta este a 4 victima de sambata incoace.

Atunci, animalul care s-a dovedit ca era turbat, a sfartecat un batran si a ranit alte doua persoane. Miercuri, un braconier a provocat tragedia. Autoritatile spun ca individul a montat in propria livada, o capcana. Salbaticiunea a cazut in ea, dar pentru ca n-a murit peste noapte, cei care voiau trofeul au atacat-o cu un cutit. Ranit, ursul a facut ravagii si a fugit.

Animalul a cazut in capcana marti noapte. Atat de tare s-a zbatut sa scape din prinsoare incat a sapat in jurul lui o groapa adanca de un metru si aproape ca a scos un copac din radacina.

Dimineata a aparut si braconierul inarmat cu o tepusa in varful careia era infipt un cutit. Il insoteau alti doi cu o caruta in care urmau sa aseze salbaticiunea.

Potrivit celor care se ocupa de ancheta, proprietarul terenului a inceput sa impunga ursul. Cu ultimele puteri, fiara a iesit din cablurile de otel care il strangeau ca intr-o menghina si l-a facut bucati pe om.

Practic, animalul a fost prins in capacana intinsa in livada celui pe care l-a omorat. Animalul a coborat pana in vecinatatea localitatii Moroieni, pentru ca in munti n-a mai gasit de mancare. Fondul de vanatoare din Dambovita este plin cu zeci de ursi infometati, care de cateva saptamani vin aproape in fiecare noapte in gospodarii dupa hrana.

Tot miercuri dimineata, la zece kilometri distanta de locul in care a fost ucis braconierul, un alt urs, tot in cautare de hrana, a atacat un cioban de la o stana. Omul a reusit sa se refugieze si a scapat. Vorbim deja despre al cincilea incident grav petrecut in ultima saptamana. Sambata, un batran de 71 de ani a fost omorat de un urs turbat, care a ranit apoi un alt barbat si o femeie.

Analizele au confirmat ca fiara de la sfasitul sapatamanii avea rabie. Asadar nu este exclus ca si alte salbaticiuni sa fie bolnave. Medicii veterinari spun ca turbarea se transmite de la un animal la altul, daca se zgarie ori daca mananca un cadavru infestat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial