27 aprilie 2024

VIDEO! Bătrână din Găești, păgubită cu 7.000 de lei de escroci, prin “metoda accidentul”. Ce i-au spus suspecții la telefon

inseg2O batrana de 85 de ani, din Gaesti, a pierdut suma de 7.000 de lei dupa ce a cazut prada escrocilor prin metoda accidentul.

Femeia a primit un apel pe telefonul fix de la un individ care s-a dat drept medic ortoped la spitalul din Targoviste. Acesta i-a spus ca fiul ei ar fi avut un accident de circulatie. Desi preotul din localitate, vecin cu victima, a sfatuit-o sa nu dea niciun ban si sa cheme imediat politia, aceasta nu l-a ascultat si i-a dat necunoscutului toate economiile.

Batrana este vaduva si locuieste singura de multi ani. Acum doua zile, la poarta ei a sosit un tanar, in jur de 20 de ani, care a convins-o ca este trimis de medicul care o sunase cu putin timp inainte. I-a spus ca fiul ei este grav accidentat si are nevoie urgenta de bani. Asa a ajuns femeia sa ramana fara economiile de-o viata.

inseg3inseg1“Mi-a spus ca e medicul ortoped de la Targoviste, ca baiatul meu a facut accident si are gura stramba”, a povestit Elisabeta Ivan.

Batrana are un singur fiu si marturiseste ca, speriata fiind, nu a avut timp sa verifice daca informatia este sau nu adevarata, mai ales ca escrocul a tinut-o in permanenta la telefon. Cu toate acestea, preotul din oras, care locuieste vizavi de casa ei, a avertizat-o ca este ceva necurat la mijloc si a sfatuit-o sa cheme politia.

“Nu m-a lasat sa inchid telefonul si a spus vedeti ca vine baiatul. I-am dat, m-am gandit ca e in joc viata copilului”, a mai spus femeia.

Anchetatorii au transmis insa ca este doar o chestiune de timp pana ce ii vor prinde pe escroci.

Politistii spun ca au un cerc de suspecti pe care urmeaza sa ii aduca la audieri. Pentru inselaciune, daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca pana la 3 ani in spatele gratiilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial