6 mai 2024

VIDEO! Adolescent de 17 ani din Dâmboviţa, rămas fără un testicul după o operaţie. Părinţii acuză medicul de neglijenţă

malp3Parintii unui adolescent de 17 ani, din Dambovita, ii aduc acuzatii grave unui medic chirurg de la Spitalul Judetean din Targoviste. Sustin ca doctorul care le-a operat baiatul de hernie inghinala, a neglijat o complicatie aparuta ulterior.

Si in final specialistii au fost nevoiti sa intervina chirurgical din nou si sa-i extirpe adolescentului un testicul. Medicul acuzat spune ca este nevinovat, dar cazul a evoluat intr-un mod nefericit, independent de operatia facuta de el. Conducerea spitalului verifica cele intamplate.

malpTotul a inceput pe 5 decembrie, cand baiatul a fost diagnosticat cu hernie inghinala. La cateva ore dupa interventia menita sa-l faca bine, tanarului i-au aparut niste umflaturi ciudate in apropierea zonei operate, dar personalul medical i-a linistit pe parintii lui. Mai mult, dupa doua zile baiatul a fost externat. Ajuns acasa, adolescentul s-a simtit tot mai rau, iar ai lui au revenit cu el la spital.

Un specialist urolog a decis sa il opereze din nou, iar atunci s-a descoperit ca avea o sangerare in zona scrotului, care a dus la extirparea unui testicul. Parintii baiatului sunt convinsi ca medicul care l-a operat prima oara este vinovat.

malp1Scarlat Ionita, tatal baiatului: “Il acuz pentru ca trebuia sa nu il lase acasa, sa spuna ca nu este bine operatia, sa il investigheze iar, sa nu il lase sa plece. A zis ca e bine, dar nu era bine. Nu si-a dat silinta.”

Chirurgul acuzat sustine insa ca a lucrat corect si ca problemele aparute ulterior nu au legatura cu operatia facuta de el.

malp2Radu Minulescu, chirurg de chirurgie infantila SJU Târgoviste: “Este vorba de doua boli diferite. E vorba de o hernie banala, operata in conditii foarte bune, fara complicatii, fara sangerare, fara nimic. Seara, post operator, a facut un edem important al scrotului si al penisului. S-a ajuns la extirpare, n-a avut incotro si cu asta basta.”

Superiorii doctorului au declansat cercetarile si au cerut explicatii de la toti angajatii spitalului implicati in acest caz.

Marti dimineata, parintii adolescentului au mers si au depus plangeri impotriva medicului atat la conducerea spitalului judetean, cat si la Colegiul medicilor, dar si la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita. Oamenii spun ca isi vor lua avocat si vor cere despagubiri uriase, daca se va dovedi ca medicul se face vinovat de starea copilului lor.

Intre timp, adolescentul a ramas internat la urologie, unde medicii continua tratamentul si investigatiile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial