20 aprilie 2024
Veteranii care au luptat în teatrele de operații și-au dat întâlnire la Young Veterans Fest, în județul Dâmbovița

Veteranii care au luptat în teatrele de operații și-au dat întâlnire la Young Veterans Fest, în județul Dâmbovița

Veteranii care au luptat în teatrele de operații și-au dat întâlnire, weekendul trecut, în județul Dâmbovița, unde a avut loc Young Veterans Fest.

Într-o atmosferă de bună dispoziţie, cu muzică, grătare, dar și cu demonstraţii, luptătorii le-au povestit celor veniți la eveniment despre întâmplările pe care le-au trăit în misiuni.

Festivalul tinerilor veterani a avut loc în poiana de lângă Mănăstirea Dealu, din apropriere de Târgovişte. Acolo, militarii au amenajat o zonă unde cei pasionaţi de arme au avut ocazia să tragă cu pistoale şi cu puşti de tip airsoft.

Participantă: „Este un sport în aer liber, încercam să copiem stilul militar. Încercam să ne jucăm în aer liber, dar cu replici de arme reale. Promovam valorile militare”.

Militar: „Putem trage şi cu pistol cu replici automate, cu shotgun, cu sniper”.

Participanţii la festival au avut ocazia să admire o expoziţie cu fotografii din zonele unde militarii au luptat şi chiar ţinutele purtate de aceştia.

Iulius Onica, vicepreşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani:„În această imagine este cămaşa unuia dintre colegii noştri, care a fost rănit în teatrele de operaţii şi care e cu sângele de atunci, de când s-a întâmplat nefericitul eveniment”.

Ovidiu Purdea Someș, colonel și artist: „Camarazii mei sunt răniţi din teatrele de operaţii. Noi ne rănim uşor la o mână, suferim şi plângem, dar ei, cu rănile de trup”.

La eveniment a fost prezent şi un reprezentant al Guvernului României, care a promis sprijin pentru ridicarea viitorului centru de îngrijiri pentru veteranii răniţi în teatrele de operaţii, în locul unde a funcţionat spitalul de la Mănăstirea Dealu.

Istvan Zahoranszki, secretar al Guvernului României: „Merita aceşti oameni îngrijirea, devotamentul nostru, pentru o viaţă cât mai uşoară”.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial