3 mai 2024
Vestitorii Primăverii – Expoziţie de mărţişoare la Târgovişte

Vestitorii Primăverii – Expoziţie de mărţişoare la Târgovişte

vestitoriMuzeul de Istorie, ce aparține Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească”, a găzduit  evenimentul Vestitorii Primăverii, în cadrul căruia copiii de la Școala Specială din Târgoviște au organizat o expoziție de mărțișoare, la care și-au adus contribuția și elevii Școlilor „Tudor Vladimirescu” din Târgovişte și „Matei Basarab” Târgoviște, Școlii Gimnaziale Buciumeni și Școlii Gimnaziale Ulmi.

Expoziţia găzduită de Sala Auditorium a Muzeului de Istorie este una cu vânzare, mărțișoarele fiind confecționate în cadrul unor ateliere desfăşurate la instituţia muzeală târgovișteană. Sumele obținute din vânzarea mărțișoa­relor vor fi direcționate către Şcoala Specială din Târgovişte.

Eveni­mentul a cuprins și un program artistic susținut de elevii de la Clubul Copiilor Moreni – Grupul Art Canto Morena, coordonați de prof. Dana Călineț.

La evenimentul de astăzi a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia, care i-a felicitat pe copii și pe cadrele didactice prezente: „Vă mulţumesc pentru invitaţie! Pentru mine este o emoţie deosebită să mă aflu aici în mijlocul dumneavoastră, mai ales datorită activităţii pe care aţi întreprins-o cu toţii astăzi. Vreau să îi felicit pe iniţiatori, pe copiii care au confecţionat mărţişoarele şi pe cei care i-au ajutat să le confecţioneze. Faptul că au lucrat împreună înseamnă foarte mult, înseamnă că orice barieră este întrecută în societatea românească. Ce moment este mai frumos pentru aceste activităţi decât inceputul primăverii?! Felicit doamnele şi domnii învăţători, profesori, care i-au antrenat pe copii pentru aceste activităţi, pentru că îi învaţă să păstreze frumoasele tradiţii româneşti. (…) Vreau să le mulţumesc și doamnei profesor Călineţ, care ne încântă, alături de copiii cu care lucrează, cu manifestarea lor şi a cântecelor frumoase, şi, nu în cele din urmă, Complexului Național Muzeal care a pus la dispoziţie acest spaţiu şi care este întotdeauna alături de manifestările frumoase ale judeţului nostru. Din partea Consiliului Judeţean – felicitări, o primăvară frumoasă, multă sănătate şi vă asigur că o să particip la toate activităţile pe care o să le întreprindeţi cu copiii dumneavoastră! La mulţi ani şi o primăvară frumoasă tuturor!”

Acest proiect urmărește sensibilizarea cetăţenilor prin lansarea mărţişorului ca simbol al bucuriei de a trăi, al dragostei de viaţă, un semn prin care oamenii salută venirea primăverii.

 

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial