1 mai 2024

Veşti nemaipomenite pentru judeţul Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_atutuianuAvem de-a face cu o rectificare pozitivă. Pornind de la această realitate economică, vă informez că judeţul Dâmboviţa a primit şi va primi în perioada următoare sume importante. S-au alocat sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor pe anul 2015, pe total ţară 20.808.000 lei, sumă destinată plăţii contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din ţară.

Judeţul Dâmboviţa primeşte suma de 464.000 lei. S-a alocat suma de 561.192.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor, pentru finanţarea cheltuielilor determinate de plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti definitive.

Judeţul Dâmboviţa prime şte suma de 10.668.000 lei pentru plata hotărârilor judecătoreşti în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor pentru anul 2015, avem o majorare de 787.398.000 lei, o sumă extraordinar de mare.

Dâmboviţa primeşte 30.439.000 lei, adică 304 miliarde lei vechi, iar suma este destinată tuturor localităţilor care au avut prin Legea bugetului de stat repartizate sume mai mici decât în anul precedent. Nu s-a ţinut cont de vreo culoare politică, cine a avut mai puţin decât anul trecut a primit integral suma pe care a pierdut-o şi sunt în situaţia aceasta mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţ.

Cei care au primit în plus faţă de anul trecut, nu au primit niciun leu, pentru că au primit suficient prin formula de la bugetul statului, după cum nici judeţul Dâmboviţa nu a primit niciun leu.

Estimăm o alocare până la sfâr- şitul anului de circa 820 miliarde lei vechi. Anul trecut am avut o alocare de 600 miliarde lei vechi.

Alocarea ne va permite să finalizăm mai multe lucrări, să începem şi obiective de investiţii noi şi să satisfacem aşteptările majorităţii unităţilor administrativ teritoriale din judeţ.

Prezentarea în detaliu o vom face atunci când vom avea Ordinul ministrului semnat şi după ce ne lămurim în ce măsură putem să promovăm lucrări noi sau nu.

Pot să fac afirmaţia că este cea mai mare sumă primită de judeţul Dâmboviţa vreodată, în istoria ultimilor 25 de ani”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial