19 aprilie 2024
Veşti bune pentru construirea Inelui 2 de centură al municipiului Târgovişte şi a centurilor Pucioasa şi Fieni

Veşti bune pentru construirea Inelui 2 de centură al municipiului Târgovişte şi a centurilor Pucioasa şi Fieni

𝑩𝑶𝑹𝑵𝑨̆ 𝑰𝑴𝑷𝑶𝑹𝑻𝑨𝑵𝑻𝑨̆ 𝑨𝑻𝑰𝑵𝑺𝑨̆ 𝑷𝑬𝑵𝑻𝑹𝑼 𝑪𝑶𝑵𝑺𝑻𝑹𝑼𝑰𝑹𝑬𝑨 𝑰𝑵𝑬𝑳𝑼𝑳𝑼𝑰 𝑫𝑶𝑰 𝑫𝑬 𝑪𝑬𝑵𝑻𝑼𝑹𝑨̆ 𝑨𝑳 𝑴𝑼𝑵𝑪𝑰𝑷𝑰𝑼𝑳𝑼𝑰 𝑻𝑨̂𝑹𝑮𝑶𝑽𝑰𝑺̦𝑻𝑬 𝑺̦𝑰 𝑨 𝑪𝑬𝑵𝑻𝑼𝑹𝑰𝑳𝑶𝑹 𝑶𝑹𝑨𝑺̦𝑬𝑳𝑶𝑹 𝑷𝑼𝑪𝑰𝑶𝑨𝑺𝑨 𝑺̦𝑰 𝑭𝑰𝑬𝑵𝑰!

🤝 Am prezentat membrilor Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere studiile de prefezabilitate pentru realizarea Inelului 2 de Centură al municipiului #Târgoviște și a centurii ocolitoare a orașelor #Pucioasa și #Fieni.

🤝 Alături de proiectanții celor două studii de prefezabilitate și de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița, am susținut importanța vitală a celor două drumuri pentru rețeaua rutieră județeană, dar și națională.

🤝 De asemenea, argumentele noastre și capacitatea administrației județene de a implementa cele două proiecte au dus la 𝐀𝐏𝐑𝐎𝐁𝐀𝐑𝐄𝐀 celor două studii de către Comisia Tehnică a CNAIR. ‼️ Acesta este încă un pas extrem de important, pot spune istoric, pentru dezvoltarea județului nostru și pentru crearea celor mai bune condiții de trafic pentru toți dâmbovițenii, dar și pentru cei care ne tranzitează județul. ‼️ Ceea ce s-a întâmplat la CNAIR marchează trecerea la cealaltă etapă de pregătire, respectiv elaborarea studiilor de fezabilitate.🤝 Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor membrilor Comisiei Tehnice a CNAIR pentru că au înțeles necesitatea realizării acestor două inele de centură, dar și pentru deschidere și dialogul constructiv pe care l-am avut în toată această perioadă.

‼️ Așadar,𝐚𝐦 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥 pentru a merge mai departe cu:🛣 Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște👇✅ Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.✅Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.✅ Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).🛣 Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni👇

✅ Acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici am prevăzut 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. ✅ Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.✅ Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).🤝 Impactul economic al acestor două drumuri de centură va fi unul uriaș. Creăm toate condițiile pentru noi investiții, scoatem în afara localităților traficul greu și, la fel de important, vom circula în siguranță pe cele două noi tronsoane de drum, a precizat Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial