21 mai 2024

Veste bună! Dâmboviţa – O săptămână fără accidente mortale!

accv2În perioada 01-08 mai.c., pe şoselele din judeţul Dâmboviţa, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie. Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto şi pietonilor să respecte regulile de circulaţie în vederea diminuării riscului de implicare în accidente rutiere.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când partea carosabilă este umedă, iar vizibilitatea este redusă.

Pietonilor li se atrage atenţia să evite, pe cât posibil, folosirea carosabilului, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

www.mariusbuga.ro_images_panificatieAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea fraudelor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu specialişti ai D.S.V.S.A, C.J.P.C şi D.A.J Dâmboviţa, au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Târgovişte, cu profil de activitate producerea şi comercializarea de produse de panificaţie.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 1200 de kilograme de făină pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.

De asemenea, în urma comparării stocului faptic cu cel scriptic, a reieşit faptul că pentru 70 de pâini şi 280 de chifle nu existau documente justificative.

Astfel, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a agentului economic în conformitate cu Legea 12/1990, iar bunurile deţinute ilegal au fost confiscate.

Totodată, s-a constatat că nu sunt respectate normele de igienă, motiv pentru care administratorul societăţii a fost amendat conform prevederilor HG 984/2005.

Au fost verificate şi aspecte legate de legislaţia în domeniul protecţiei drepturilor de autor, constatându-se faptul că se utilizează un sistem de operare pe calculator neautorizat, fără licenţă.

În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „ reproducere neautorizată de programe pentru calculator fără licenţă”.

politie-scandal-barPoliţiştii dâmboviţeni efectuează cercetări în cazul a doi bărbaţi, depistaţi în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au oprit în trafic pentru control, un autoturism condus de numitul D.D.., de 30 de ani, din localitatea Gura Ocniţei.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluiţie legală prin Parchet.

De asemenea, un alt bărbat, de 30 de ani, din Găeşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial