23 aprilie 2024
Vasile Stroe ar trebui demis de urgenţă!

Vasile Stroe ar trebui demis de urgenţă!

Odată cu el ar fi cazul să plece şi preşedintele AJF Dâmboviţa, Emil Tudor, cel care coordonează din umbră toate aceste nenorociri şi care menţine în funcţii oameni ce se şterg la fund cu regulamentul de fotbal ❚ Chiar dacă Marius Chiţu a eliminat şapte jucători de la Produleşti într-un meci cu Fieni, doi dintre ei nu au primit suspendări, ci doar avertismente ❚ Comisia prezidată de Vasile Stroe a mai făcut o boacănă, după ce a scăpat-o de sancţiuni pe Avântul Produleşti, chiar dacă a rămas în şase jucători la meciul cu Finta ❚ „Ne-am raportat la regulamentul FRF şi nu la cel al AJF”, au dat-o şmechereşte cei de la CCD, care judecă după cum au interes şi care jonglează cu regulamentele după cum se „sare la cap”

Nelu Radu a avut dreptate. Doi dintre cei şapte jucători de la Produleşti, eliminaţi de arbitrul Marius Chiţu în meciul cu Atletic Fieni, au primit din partea Comisiei de Competiţii şi Disciplină doar avertismente în loc de suspendări. Informaţia a fost confirmată din mai multe surse, aruncând şi mai tare în derizoriu comisia condusă de Vasile Stroe.

„Unul dintre oficialii partidei ne-a transmis că arbitrul a făcut meciul praf, greşind în momentul în care a acordat cel puţin două din cele şapte eliminări. De ce credeţi că nu l-a mai delegat Coman pe Chiţu următoarea etapă?”, a sunat o justificare amuzantă, dar interesantă, care ar fi provocat transformarea suspendărilor în avertismente, la doi din cei şapte eliminaţi.

Decizie totală neregulamentară, pentru care Vasile Stroe ar trebuie demis pe loc de preşedintele AJF Dâmboviţa, Emil Tudor, dacă nu chiar el a luat această hotărâre, aşa cum se aude prin judeţ. Din acest moment, mulţi dintre fotbali ştii eliminaţi pot solicita ridicarea suspendării, pe baza unor declaraţii ale observatorilor. Probabil că arbitrii ar face bine să nu mai acorde cartonaşe roşii, câtă vreme comisia lui Vasilică Stroe le transformă într-o altă culoare.

„Chițu a procedat regulamentar, dar i-am dat o pauză, să se liniștească”

„În opinia mea, cele şapte cartonaşe roşii acordate de Chiţu la Produleşti au avut justificare regulamentară, iar prestaţia lui tehnică a fost una bună. Am vrut să-l opresc de la delegări o etapă, să se mai liniştească puţin, pentru că nu e uşor să dai şapte eliminări într-un singur meci. Am fost şi eu arbitru, am acordat şi eu două sau maxim trei cartonaşe roşii, însă nu şapte, chiar dacă poate aş fi avut motive să o fac.

După un asemenea meci, am crezut că Marius e bine să ia o pauză, chiar şi pentru a-l proteja puţin, fără să-l mai expun altor posibile tensiuni. Comisia de Disciplină nu a judecat după cele scrise de mine în raport, asta e gogoaşă, dar nu vreau să comentez eu deciziile pe care le iau alţii”, s-a justificat preşedintele CJA, Ion Coman, care a ţinut să precizeze că şi Ioana Oprescu a fost reţinută de la delegări, după ce a acordat două cartonaşe galbene unui jucător de la Pierşinari, într-un meci jucat la Pucioasa, fără să-l şi elimine.

„S-a mai spus că am trimis-o pe Ioana la comandă, să ajute pe Aninoasa într-un meci cu Moroieni, lucru total eronat. Este adevărat că prietenul ei, Armand Mihălăchioiu, a activat ca delegat la Aninoasa, însă a fost dat afară de acolo, deci nu a plecat în relaţii prieteneşti”.

Jonglerii și șmecherii cu regulamente

Bruscaţi, ameninţaţi şi blocaţi la Podu Rizii să depună o contestaţie, cei de la Tărtăşeşti au pierdut meciul (3-4), pentru că arbitrul Adrian Păunescu nu a notat nimic din toate acestea în raportul de joc. Dacă atunci s-a oferit un verdict pe baza celor declarate de oficialul partidei, adică arbitrul, la partida dintre Produleşti şi Fieni nu a mai contat ce a scris Marius Chiţu în memoriul suplimentar şi nici ce decizii a luat pe teren.

De teamă să nu facă şi alte boacăne, CCD a amânat pentru astăzi o soluţie în cazurile Pietroşiţa – Brezoaele (1-2) şi Braniştea – Sălcioara 3-5 (dld), însă tot a mai făcut-o o dată de oaie. Cum Avântul Produleşti a rămas în şase jucători la Finta, pe lângă pierderea meciului, ar mai fi trebui să suporte o penalizare de trei puncte, plus o amendă de 1.000 lei.

„Ne-am raportat la regulamentul FRF şi nu la cel al AJF”, au dat-o şmechereşte cei de la CCD, care judecă după cum au interes.

Atunci pentru ce Comitetul Executiv a mai aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare al AJF Dâmboviţa, dacă este ocolit şi călcat în picioare cu bună ştiinţă? Se apelează la el doar când trebuie evitat cel federal, şi viceversa, în funcţie de interese sau de alte… obligaţii. „Jurnal de Dâmboviţa” solicită în continuarea demisia conducerii AJF şi CCD, pentru că Emil Tudor şi Vasile Stroe, plus alţii din asociaţie, au întrecut cu mult orice limită! Nici unul nu a dorit să ofere un răspuns, în ciuda insistenţelor cu care l-am solicitat.

Costin Mihai || costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial