28 aprilie 2024

Vârfuri – Prins cu căpriorii fără acte!

www.mariusbuga.ro_images_lemnelPoliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală ce au pe raza de competenţă mari suprafeţe împădurite desfăşoară o amplă campanie de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de material lemnos precum şi pentru verificarea legalităţii transportului şi comercializării acestuia.

În această acţiune, alături de poliţişti, sunt angrenate şi efective din cadrul I.T.R.S.V .

Exemplu:

Un bărbat, de 32 de ani, din Vârfuri, a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu o autoutilitară 75 de bucăţi de căpriori, de esenţă brad, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos, a cărui valoare se ridică la 1200 de lei, a fost confiscată.

De asemenea, în urma controlului la o societate comercială din Vârfuri, s-a stabilit faptul că pentru cantitaea de 10 mc de material lemnos adminsitratorul societăţii nu a putut prezenta documente care să ateste cu certitudine provenienţa acestuia.

Faţă de agentul economic, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

Reamintim faptul că în primele 7 luni ale anului 2014, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au desfăşurat 463 de acţiuni pe linia depistării şi sancţionării ilegalităţilor din domeniul silvic, activităţi ce au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat 1592 de obiective, din care 20 au fost instalaţii de debitat material lemnos, iar 1451 mijloace de transport.

Totodată, în perioada de referinţă, poliţiştii au constatat 182 de infracţiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic şi au aplicat 408 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

Ca şi măsura complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a peste 151 mc material lemnos a cărui provenienţă nu a putut fi justificată şi circa 120 mc de material lemnos tăiat ilegal.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial