3 mai 2024

Dâmbovița – Polițiștii, cu ochii pe păduri!

www.mariusbuga.ro_images_padure1Acţiune a poliţiştilor dâmboviţeni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi reducerea riscului rutier

Sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos, precum şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie.

Astfel, poliţiştii au controlat 863 de autovehicule şi au constatat 4 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 561 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 86.261 de lei, au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat peste 16 mc de material lemnos, 28 de puieţi, diferite specii, 200 de kilograme de porumb şi 200 de ţigarete, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Exemple:

Poliţştii din Pucioasa au depistat un bărbat de 36 de ani, din Moroeni, în timp ce transporta cu o autoutilitară 28 de puieţi de tuia, brad şi mesteacăn, pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă ori transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto în conformitate cu Legea 171/2010, iar bunurile descoperite au fost confiscate.

De asemenea,  un alt bărbat de 32 de ani, din Pucioasa este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, după ce a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial