„Am văzut o încercare de a mă murdări cu asistenţa juridică.
Vreau să spun că eu nu fac ce a făcut Florin Popescu. Nici o instituţie subordonată Consiliului Judeţean nu are contracte de asistenţă juridică permanente cu vreo casă de avocatură.
Serviciul Public de Evidenţă a Persoanei, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Centrul Judeţean de Cultură şi Spitalul Judeţean, în proporţie de peste 90%, plus SC LDP nu au angajat nici un fel de cheltuieli cu asistenţa juridică.
Eu, în modul cel mai transparent, vă aduc aminte că la începutul anului am cerut Consiliului Judeţean, şi s-a aprobat cu unanimitate de voturi, angajarea unui avocat specializat pe litigii comerciale dificile şi pe chestiuni care ţin de fonduri europene şi am decis apoi, în baza Hotărârii CJD, să angajez, nu pe criterii de prietenie, ci pe criterii de profesionalism, pe profesorul Gheorghe Gheorghiu, care este o somitate în materia dreptului comercial şi nu este un avocat înscris în Baroul Dâmboviţa cu nota 5.
Am dat o singură aprobare pentru Spitalul Judeţean pentru 3 litigii care erau foarte complicate şi în condiţiile în care şefa Serviciului Juridic de la Spital a intrat în concediu de maternitate. De aceea acuzele că eu acopăr în felul acesta incompetenţa finei mele sau că în felul acesta fac ceea ce a făcut Florin Popescu sunt complet neadevărate, sunt minciuni ordinare pe care nu pot să le accept.
Ce am reuşit cu acest contract încheiat cu domnul Gheorghiu!? Am reuşit să suspend corecţiile financiare pentru Spitalul Judeţean, 25% pe contractul de lucrări şi 5% pe servicii de proiectare şi asta ne-a permis să stăm în picioare astăzi, pentru că altfel riscam să nu avem cu ce plăti nici măcar salariile.
Am reuşit să suspend corecţiile financiare de 10% pe Drumul Sudului şi am recuperat, datorită implicării aceluiaşi Cabinet de avocatură, avansul de 40 de miliarde lei acordat constructorului Intini Angelo pentru lucrările de la Palatul Potlogi.
Dacă nu recuperam acest avans, dădeam 40 de miliarde lei din bugetul CJD. Dacă adunăm, sunt peste 300 de miliarde lei pe care le-am suspendat sau le-am recuperat la CJD.
Şi tot ca o chestiune care arată că am bun simţ, şi eu, şi cei cu care lucrez, profesorul Gheorghiu a primit până acum 18.600 lei din suma cuvenită total contract, pentru că acel contract de asistenţă juridică a fost încheiat pentru fond, apel, recurs şi alte căi extraordinare de atac, dacă va fi cazul.
Nici cei de la Direcţia Juridică nu stau degeaba. Pe lângă faptul că toţi juriştii au primit câte o societate sau instituţie subordonată CJD în asigurarea asistenţei juridice, au gestionat la CJD, în perioada iunie 2012-mai 2013, 466 de dosare.
Eu sunt mulţumit de cum s-a desfăşurat activitatea la Direcţia Juridică, sunt nemulţumit însă de unii dintre jurişti care sunt departe de carte, pe care i-am moştenit, dar acum când fac organigrama ne mai uităm un pic la ce ştie fiecare şi cât de eficient a fost pe dosarele care i-au fost repartizate”, mărturiseşte preşedintele C.J. Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.