26 aprilie 2024
Comunele dâmboviţene Răscăieţi, Brăneşti şi Vârfuri, cu un picior ÎN GROAPĂ!

Comunele dâmboviţene Răscăieţi, Brăneşti şi Vârfuri, cu un picior ÎN GROAPĂ!

„În ceea ce priveşte Răscăieţi, litigiul este în instanţă.

Am înţeles că s-a pronunţat o soluţie de către instanţa de fond de contenciosadministativ şi am înţeles că a fost respinsă contestaţia formulată de Primăria Răscăieţi, ceea ce înseamnă că hotărârea privind aplicarea corecţiei de 100% la proiectul european este validată şi de o instanţă de judecată.

Am înţeles de la domnul primar (FOTO) că au formulat un recurs, vom vedea ce soluţie va da instanţa de judecată şi apoi sigur că nu există decât o singură variantă, cel puţin pe cadrul legislativ actual şi dacă nu se implică în vreun fel Guvernul care să preia în tot sau în parte corecţiile financiare, aceea a insolvenţei.

Acolo este vorba despre un proiect de 2,5 milioane de euro pe Măsura 3.2.2., care a fost sancţionat cu o corecţie de 100%, întrucât s-au prezentat date nereale cu privire la gradul de sărăcie a localităţii.

Aceeaşi situaţie este şi la Brăneşti şi o situaţie care este cum în lucru la APDRP priveşte localitatea Vârfuri, unde anumite achiziţii făcute pe Măsura 3.2.2. sunt nelegale în opinia APDRP şi vor fi sancţionate cu corecţii de 100%”, spune preşedintele C.J.Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial