3 mai 2024
Urmărit periculos, din Costeştii din Vale, băgat în arest!

Urmărit periculos, din Costeştii din Vale, băgat în arest!

În urma unei acţiuni pe linia executării mandatelor, poliţiştii au depistat un bărbat de 35 de ani, pe numele căruia exista un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe numitul C.G., de 35 de ani, din comuna Costeştii din Vale, faţă de care Tribunalul Dâmboviţa a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Poliţiştii au procedat la reţinerea acestuia şi introducerea lui în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa .

• Bărbat de 46 de ani, cercetat pentru furt calificat!

Poliţiştii rutieri au depistat pe DN 71, pe raza localităţii Ulmi, un bărbat de 46 de ani, din comuna Sălcioara, în timp ce transporta cu autoturismul, proprietate personală, cantitatea de 61 de litri de carburant şi 15 litri ulei pentru motor precum şi diverse cantităţi de materiale feroase şi neferoase.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bunurile transportate au fost sustrase din incinta unei societăţi.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Tânăr de 25 de ani, depistat de poliţişti în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lunguleţu au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de numitul A.S., de 25 de ani, din municipiul Bucureşti.

Poliţiştii au procedat la testarea tânărului cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia şoferilor în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice:

o Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.

o Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

o De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut, fără drept de circulaţie.

o Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurarii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

o Sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă, în valoare de 720 de lei.

Sustragerile de material lemnos, în atenţia poliţiştilor !

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa au fost sesizaţi de numitul G.D., din Brăneşti, cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag arbori din pădurea, proprietate personală.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care au fost depistaţi doi bărbaţi, de 37 respectiv 52 de ani, în timp ce încărcau în două atelaje hipo arbori de esenţă fag.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped de art. 108 şi 110 din Legea 46/2008.

Totodată, poliţiştii i- au depistat pe raza comunei Brăneşti pe numiţii S.C, de 30 de ani şi C.A., de 27 de ani, ambii din localitate, în timp ce transportau cu atelaje hipo material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă sau transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor doi bărbaţi, conform art. 19 din Legea 171/2010, cu amenzi în valoare de 2000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial