12 mai 2024
Şcolile din judeţ, sub aripa şefilor de post!

Şcolile din judeţ, sub aripa şefilor de post!

Unităţile de învăţământ din mediul rural, în atenţia şefilor de post!

Îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ reprezintă un obiectiv prioritar pentru Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, sens în care, odată cu începerea noului an şcolar, vor fi întreprinse o serie de măsuri atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Astfel, lucrătorii Posturilor de Poliţie care vor avea în responsabilitate unităţile de învăţământ de pe raza de competenţă vor organiza întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi, pentru o cunoaştere a dificultăţilor curente sau potenţiale cu care se confruntă, în ceea ce priveşte fenomenul infracţional, aceasta fiind condiţia esenţială pentru dezvoltarea unor măsuri de intervenţie adecvate.

În acest context, reamintim faptul că începând cu data de 01 septembrie 2012 a intrat în vigoare conceptia de eficientizare a activităţii structurilor de ordine publică din mediul rural. În urma reorganizării a rezultat o creştere a numărului de poliţişti din mediul rural, de la 255 de funcţii de poliţie la 331de funcţii de poliţie.

La nivelul judeţului Dâmboviţa funcţionează 13 secţii de poliţie rurală, din care 5 cu sediul în cadrul unităţilor de poliţie: Fieni, Pucioasa, Moreni, Târgovişte, Titu, iar 8 cu sedii independente în comunele Băleni, Butimanu, Dragomireşti, Voineşti, Tărtăşeşti, Valea Mare, Petreşti, Mătăsaru.

Totodată, au fost reactivate un număr de 82 de posturi comunale de poliţie, încadrate cu 82 de funcţii de şefi de post şi 241 de funcţii de ajutor şef de post.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial