18 aprilie 2024

Universitatea Valahia Târgovişte găzduieşte “Conferinţa Naţională a Rectorilor”

Comunicat de presă

www.mariusbuga.ro_images_uvtÎn perioada 23-25 octombrie 2014, Universitatea “Valahia” din Târgovişte va găzdui Conferinţa Naţională a Rectorilor, forul reprezentativ de dezbatere şi decizie la nivel de top management universitar.

Evenimentul va avea loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii şi se va bucura de prezenţa a peste 70 de rectori ai universităţilor din România. La manifestare sunt invitaţi şi rectori din Republica Moldova.

Cu ocazia acestui eveniment, vineri, 24 octombrie, la ora 11:00, va fi inaugurată noua locaţie a Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară (I.C.S.TM.) din Campusul Universitar, Aleea Sinaia, nr. 13, Târgovişte.

Noul sediu este construit cu finanţare europeană in valoare de peste 13 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. În configuraţia actuală, I.C.S.T.M. are în componenţă 15 centre de cercetare, în care îşi desfăşoară activitatea peste 200 de cadre didactice, 21 de persoane cu grad de cercetare cu normă întreagă, precum şi doctoranzii universităţii.

Activitatea Institutului este concretizată prin implementarea a peste 50 de proiecte internaţionale şi 400 de proiecte naţionale în domenii fundamentale ale cercetării.

I.C.S.T.M. are ca obiect de activitate cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea experimentală, inovarea şi transferul tehnologic, consultanţa, expertiza, formarea şi perfecţionarea profesională în domeniile de competenţă ştiinţifică ale Universităţii “Valahia”.

Birou Imagine și Relații Publice

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial