Proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița” este în plină desfășurare! Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a dat ordinul de începere a lucrărilor prevăzute în contractul pentru „Reabilitarea investiției de bază – lucrări de extindere a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgoviște”.
Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgoviște” are valoarea totală de 8.113.657,07 lei. Odată cu finalizarea lui, sistemul sanitar dâmbovițean va fi înregistrat o nouă abordare, atât din punct de vedere al timpului de așteptare al pacienților până la externarea sau internarea pe secții, cât și prin prisma măririi capacității de preluare a pacienților care sosesc la UPU în urma unor accidente grave, creșterii capacității de preluare a victimelor unor dezastre care ar afecta alte orașe din județ sau județele limitrofe, încadrate în zone cu risc crescut pe hărțile de hazard, sau scăderii costurilor de operare.
Toate acestea se vor regăsi în salvarea de vieți și în creșterea gradului de satisfacție a cetățenilor în ceea ce privește serviciile medicale care se realizează la SJU Târgoviște.
La eveniment au participat și vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului Cristian Avanu, prefectul județului, Claudia Gilia, deputatul Carmen Holban, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, managerul general al SJUT, Claudiu Dumitrescu, directorul medical, Andrei Tomescu, reprezentanții Unității de Implementare a Proiectului din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, cadre medicale.
În cadrul unei conferințe de presă în incinta spitalului județean, președintele Corneliu Ștefan a transmis: „Suprafața construită la finalul acestui proiect va fi de 1.286 mp, vom avea un demisol de 517 mp, un parter de 715 mp, iar suprafața utilă construită va fi de 915 mp. Valoarea totală a acestui proiect va depăși 8 milioane lei, având cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița de 3 milioane lei. Pe lângă eficientizarea serviciilor privind sănătatea dâmbovițenilor, vom face ca și actul medical să fie unul corespunzător. Mulțumesc tuturor cadrelor medicale care au lucrat și care vor lucra la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște! Termenul de finalizare a acestei investiții este 31 decembrie 2023. Pe lângă această investiție importantă, care va începe efectiv de mâine, constructorul va face organizarea de șantier. În maximum două săptămâni vom declara câștigătorul privind extinderea și dotarea Ambulatorului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Licitația este în derulare, suntem în faza finală a acestei achiziții publice, în maximum două săptămâni vom avea câștigătorul privind un sediu nou de ambulatoriu pe patru etaje, cu o valoare de 17 milioane lei și o cofinanțare de 7 milioane lei din partea CJD și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie pe care am promis-o dâmbovițenilor și pe care o vom finanța în totalitate din bugetul CJD, montarea unui angiograf în valoare de aproximativ 2 milioane Euro. Suntem în plină procedură de achiziție publică, am avut și neșansa privind anularea procedurii acum două luni, dar sperăm ca, în luna martie, să avem declarat câștigătorul. Tot în primăvara acestui an, vom începe lucrările și la această secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență.”
Prin proiectul „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgoviște”, se va extinde Unitatea de Primiri Urgențe, ea urmând să beneficieze și de echipamente și componente necesare funcționării și eficientizării serviciilor de sănătate publică pe care le desfășoară permanent. Această etapă presupune realizarea unui tronson nou de clădire, dedicat urgențelor vitale, și amenajarea de spații adecvate pentru urgențele nonvitale și pediatrice și, în plus, achiziționarea de aparatură modernă, care să răspundă nevoilor specifice unei unități de primiri urgențe: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; un aparat de radiologie digitală; un sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse de instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate și infuzomate; un ventilator portabil; o stație centrală de monitorizare; un ecograf staționar; un monitor triaj cu manșete de diferite mărimi pentru urgențele pediatrice; mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi pentru transportul pacienților.
Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița