28 martie 2024
Unde crezi că a zburat ÎPS Nifon? Tocmai în Elveţia!

Unde crezi că a zburat ÎPS Nifon? Tocmai în Elveţia!

nifelComisia interortodoxă specială, înființată la inițiativa Synaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din luna martie 2014, s-a întrunit, pentru a doua oară, între 15-21 februarie 2015, la Centrul Patriarhiei Ecumenice de la Chambésy, Elveția.

La această întrunire au participat reprezentanții celor 14 Biserici Ortodoxe Autocefale. Președinția întrunirii a fost asigurată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit IOANNIS de Pergam, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice.
Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la această reuniune, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul României,  prin Înaltpreasfinţitul Părinte  Mitropolit NIFON, Arhiepiscopul Târgoviştei, însoţit de Pr. prof. dr. Viorel IONIŢĂ, Consilier patriarhal onorific.
Obiectivul întrunirii a fost revizuirea textului intitulat “Contribuția Bisericilor Ortodoxe locale la realizarea idealurilor creștine de pace, libertate, frățietate și dragoste între popoare și înlăturarea discriminărilor rasiale”, care fusese adoptat de către cea de a III-a Conferinţă Panortodoxă Presinodală, desfăşurată la Chambésy, între 28 octombrie – 6 noiembrie 1986. Având în vedere că de la adoptarea acestui text au trecut 29 de ani, se impunea revizuirea sa, pentru a fi pregătit spre a fi prezentat Sfântului şi Marelui Sinod.
În urma unor discuţii foarte intense, Comisia specială a adoptat, la această întrunire, în unanimitate, o versiune revizuită a cinci capitole din textul în cauză, urmând ca ultimele două capitole, care necesită un studiu mai aprofundat, să fie adoptate la cea de a 3-a şi ultima întrunire a acestei comisii, care va avea loc tot la Chambésy, între 29 martie – 5 aprilie a.c., a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte  Mitropolit NIFON.


BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial