3 mai 2024
Un trăznet a provocat un incendiu violent, noaptea trecută, la Sălcioara, lângă Titu!

Un trăznet a provocat un incendiu violent, noaptea trecută, la Sălcioara, lângă Titu!

bane7A fost panică, marți noapte, în localitatea Băneşti din comuna Sălcioara, judeţul Dâmboviţa. O anexă gospodărească a ars ca o torţă după ce a fost lovită de un trăsnet, susţin localnicii. Din fericire, n-au fost victime.

bane4Din bucătăria de vară din această gospodărie nu a mai rămas nimic. Localnicii din Bănești povestesc că la un moment dat s-ar fi auzit o bubuitură, s-a oprit curentul în tot satul, iar apoi construcția din lemn a fost cuprinsă de flăcări uriașe.

bane1În gospodărie nu se afla nimeni. Proprietarii locuiesc în Târgoviște, iar vecinii au fost cei care i-au anunțat despre necaz și au sunat la 112.

bane3Fiul proprietarului gospodăriei: ”M-a sunat tata, mi-a spus că a luat foc aici, de la trăsnet. Am venit să văd despre ce e vorba. Toată lumea spune de trăsnet… păi, este cea mai probabilă soluție, altceva nu avea ce să fie. Au zis vecinii că a fost o bubuitură puternică, apoi s-a luat curentul în tot satul. Presupun că de la trăsnet, că nu avea curent, nimic”.

Vecinii povestesc că au asistat neputincioși la necaz. Ardea atât de violent încât nu s-au putut apropia să stingă vâlvătăile. Din fericire, incendiul nu s-a extins și la casă ori la celelalte locuințe din apropiere.

bane6Martor: ”De la un trăsnet, da. Sigur de la trăsnet? Da, da, de la un trăsnet a luat foc, am intervenit, am sunat la pompieri. A ars rău. Nu s-a mai putut salva nimic? Absolut…”.

De altfel, vremea rea s-a abătut marți seara peste mare parte din județul Dâmbovița.

baneMarius Buga, Pro TV: ”Meteorologii au emis o atenționare de cod galben valabilă pentru sudul județului Dâmbovița.

Previziunile s-au adeverit, a plouat torențial, cerul a fost brăzdat de fulgere, a tunat, iar din primele date, spun pompierii, incendiul de aici, din Bănești, Sălcioara, ar fi fost cauzat de un trăsnet”.

bane2Ancheta pompierilor a stabilit că flacările au fost cauzate de trăznet.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial