4 mai 2024
Un tânăr turc, probleme cu polițiștii de la Imigrări, din Dâmbovița

Un tânăr turc, probleme cu polițiștii de la Imigrări, din Dâmbovița

BĂRBAT DIN TURCIA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița au depistat la sfârșitul săptămânii trecute un bărbat din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment și a fost îndrumat către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere, întrucât este membru de familie al unui cetățean român.

La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Biroului  pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa au desfășurat o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Dâmbovița, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat un tânăr de 29 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. 

Din verificări a reieșit că persoana în cauză a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a efectuat demersuri pentru reglementarea acestuia.  

Întrucât străinul este membru de familie al unui cetățean român, iar în astfel de situații este interzisă returnarea, i s-a adus la cunoștință că are posibilitatea de a-și prelungi dreptul de ședere în România, în scopul reîntregirii familiei, fiind îndrumat către structura de imigrări. 

De asemenea, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare. 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial