17 mai 2024
Un tânăr a sunat la 112 și a reclamat că i-a fost furată mașina. Ce au aflat polițiștii, după ce i-au găsit autoturismul izbit de un gard

Un tânăr a sunat la 112 și a reclamat că i-a fost furată mașina. Ce au aflat polițiștii, după ce i-au găsit autoturismul izbit de un gard

Cercetați de polițiști pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un tânăr de 20 de ani, din Serdanu, cu privire la faptul că i-a fost sustras un autoturism parcat în curtea locuinței.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că apelantul ar fi încredințat autoturismul sesizat ca fiind sustras unui minor de 17 ani, care nu deține permis de conducere.

Minorul ar fi condus autoturismul, pe drumul județean 711 D, în localitatea Poiana, moment în care ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi izbit de gardul unui imobil.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Apelantul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

De asemenea, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, fiind continuate cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial