28 martie 2024
Un şofer din Şotânga a fost reţinut de poliţişti după ce s-a urcat beat la volan, a provocat un accident şi a fugit de la faţa locului

Un şofer din Şotânga a fost reţinut de poliţişti după ce s-a urcat beat la volan, a provocat un accident şi a fugit de la faţa locului

Bănuit de comiterea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținut de polițiști

La data de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat de 30 de ani, din Șotânga.

Pe parcursul acestei zile, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 10 mai a.c., bănuitul în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, pe drumul județean 712, pe raza localității Șotânga, la intersecția cu strada Făgețel, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 21 de ani, din Vulcana Pandele.

În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 21 de ani, a fost proiectat în afara părții carosabile, unde a acroșat un pieton în vârstă de 16 ani. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După producerea evenimentului rutier, bărbatul de 30 de ani, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. La scurt timp, polițiștii au identificat conducătorul auto și l-au testat cu aparatul etilotest, cel în cauză prezentând o alcoolemie cu o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, se continuă cercetările sub supravegherea și coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal, și părăsirea locului accidentului, faptă prevăzută de art. 338 din Codul Penal.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial