10 mai 2024

Un şofer, de 21 de ani, a accidentat o femeie, iar apoi s-a proptit cu maşina în gard!

accaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Viteza neadaptată la condiţiile de drum, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere!

Ieri, 22 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găești au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localității Răscăeți s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 21 de ani, din județul Argeș, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Răscăeți, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a accidentat ușor o femeie care se afla în afara părții carosabile.

Ulterior, autovehiculul a fost proiectat într-un gard.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița le recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic și să circule cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

poliInspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a luat măsuri pentru ca circulația rutieră să se desfăşoare în siguranţă. Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, în contextul informărilor meteorologice

Ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt în teren pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

Astfel, ieri, 22 ianuarie, polițiștii au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru consum de alcool, 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 26 pentru neportul centurii de siguranță și două pentru depășiri neregulamentare.

De asemenea, pentru abaterile comise de pietoni și căruțași au fost aplicate 13 amenzi.

Ca măsură complementară, au fost reținute 5 permise de conducere.

În continuare, poliţiştii vor fi la datorie, pregătiți să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor locale şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo.

festivitate-ziua-pol-250314-7COMUNICAT DE PRESĂ

 Sfaturi utile adresate părinților

Nu le permiteţi copiilor să folosească pungi de plastic sau alte obiecte casnice, în loc de sanie, întrucât pot fi răniţi!

Asiguraţi-vă că pârtiile improvizate de copii nu sunt prea abrupte şi nu există riscul de a ajunge pe carosabil sau de a se lovi de garduri, pomi sau stâlpi!

Supravegheaţi-i mai atent pe cei mici, deoarece la săniuş, preocupaţi de joc, nu observă maşinile şi pericolele la care se expun!

Explicați-le regulile de circulație și fiți un exemplu de participant la trafic.

Reamintiți-le că strada nu este un loc de joacă!

Evitați transportul copiilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare ori neechipate corespunzător și să nu-i lăsați să aștepte în interiorul mașinilor staționate.

De asemenea, vă sfătuimsă evitați expunerea la frig și deplasările mai ales pe timp de noapte când temperaturile înregistrează valori minime.

Atunci când urmează să vă deplasați în spații deschise, purtați îmbrăcăminte adecvată zilelor geroase și nu consumați băuturi alcoolice.

Vă recomandăm să evitați, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Circulați pe trotuare și traversați strada numai prin locurile marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi după ce sunteți siguri că

intenţia dumneavoastră de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Le reamintim proprietarilor, locatarilor şi administratorilor de bloc că au obligația să curețe imediat după depunere zăpada și gheața de pe aleile și tortuarele din jurul imobilelor.

Totodată, autorităţile, instituţiile publice, societățile comerciale şi ONG-urile trebuie să asigure circulaţia normală a pietonilor. Printre urmare, trebuie să cureţe trotuarul de zăpadă şi gheaţă, pe o distanță de cel puțin 5 metri sau după caz până la marginea suprafeței carosabile.

www.mariusbuga.ro_images_politia1Manifestările prilejuite de Unirea Principatelor Române, în siguranță

Mâine, 24 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi prezenți în stradă și vor acționa pentru ca manifestările dedicate Unirii Principatelor Române să se desfășoare în siguranță.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii vor întreprinde măsuri specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi pentru anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul de ordine în locurile unde se desfășoară manifestări publice.

Prin prezența stradală a poliţiştilor se urmăreşte descurajarea săvârşirii de infracţiuni şi implicit fluidizarea serviciului de urgenţă prin reducerea numărului de apeluri la 112.

Le recomandăm cetățenilor să adopte o conduită preventivă pentru a preîntâmpina evenimentele negative.

www.mariusbuga.ro_images_politiaIeri, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 25 de evenimente, majoritatea fiind sesizate prin 112. Au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au constatat 11 infracțiuni.

La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Polițiștii au intervenit la 25 de evenimente, dintre care 14 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 11 infracţiuni, iar două persoane au fost surprinse în flagrant delict.

De asemenea, în cauzele instrumentate, au fost dispuse două măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.670 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind aplicate 87 de sancțiuni contravenționale.

Au fost retrase două certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial