10 mai 2024

Un pensionar din Târgovişte, păcălit în curtea casei de ajutor reciproc

www.mariusbuga.ro_images_pens1Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:

Nu devenţi victime ale înşelăciunilor ! Fiţi precauţi !

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizaţi de un bărbat de 89 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în curtea unei case de ajutor reciproc din Târgoviște, bărbatul ar fi fost abordat de o persoană necunoscută, care i-ar fi spus că îi poate oferi un bilet de tratament într-o stațiune din țară, în mod gratuit, și i-ar fi solicitat să îi schimbe o sumă de dolari în lei.

După primirea banilor, respectiv 2.200 de lei, bănuitul a plecat fără să îi mai înmâneze persoanei vătămate valuta.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea identificării principalului bănuit şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, polițiștii le recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite discuțiile cu străinii, indiferent de motivul pentru care sunt abordați.

Acordați maximă atenție persoanelor necunoscute și nu le oferiți bunuri sau bani, chiar dacă acestea vă promit diverse lucruri.

În cazul în care sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată poliţia prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial