19 aprilie 2024
Un copil minunat, crescut numai de bunic, a reuşit să intre la Medicină! Povestea fascinantă de viaţă a lui Ionuţ şi a oamenilor minunaţi care i-au schimbat viaţa

Un copil minunat, crescut numai de bunic, a reuşit să intre la Medicină! Povestea fascinantă de viaţă a lui Ionuţ şi a oamenilor minunaţi care i-au schimbat viaţa

Aceasta este una dintre cele mai emoționante povești pe care le-am scris în ultimul timp și este despre curaj, ambiție, depășirea limitelor, dar și despre miracolele pe care le fac bunătatea și solidaritatea umană.

Ionuț Petre este un copil minunat, care de la vârsta de 6 luni a fost crescut de bunicul matern, în Butoiu de Jos. Încă de mic, a muncit în gospodărie și a învățat. În clasa a IX-a, la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești, a fost remarcat de diriginta lui, prof. Andreea Ratea, care a luat legătura cu Alexandru Dincă, sufletul Asociației Comunitare G.Ă.E.Ș.T.I.. Acesta, practic, l-a ajutat pas cu pas, integrându-l în senzaționalul proiect „Casa Speranței și a Bucuriei”, care face enorm pentru copiii deosebiți din întreaga zonă. Ionuț a avut un vis mare, care astăzi a devenit realitate: să intre la Medicină, iar apoi să devină medic pentru a ajuta oameni. Și-a mărturisit această dorință arzătoare într-o vacanță la mare, prima din viața lui, oferită de Alexandru Dincă, cu sprijinul antreprenorilor găeșteni Oana și Cosmin Voevodschi.
Ionuț a avut un vis, pe care îl transformă în realitate, iar în drumul lui apar persoane care îi întind mâini de ajutor în acel mod care te face să exprimi: „Dumnezeu lucrează prin oameni”.

Profesorii lui i-au oferit meditații gratuit, Alexandru Dincă l-a susținut necondiționat și i-a fost alături, iar acum un reputat profesor universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, conf.univ.dr. Alin Demetrian, s-a oferit să-l ajute pe perioada facultății și a rezidenţiatului, după ce i-a aflat povestea extraordinară.

Redăm mai jos mesajul integral postat de Alexandru Dincă:
„Buna ziua, oameni buni si frumosi.
De astazi avem printre noi si un viitor medic. Ionut Petre este student la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Felicitari Ionut si mult succes in viitoarea ta experienta de viata. Suntem mandri de tine si de reusita ta. Esti un tanar cu foarte mult bun simt si cu o dorinta de a reusi uimitoare. Multumesc pentru increderea pe care ne-ati acordat-o atat tu cat si familia ta, multumim bunicului tau si unchilor tai care te-au sustinut si au crezut in tine.
Mulțumim, pe aceasta cale, cadrelor didactice ce au fost alaturi de tine, te-au consiliat, ti-au ghidat pasii inca de la intrarea la colegiu si te-au pregatit benevol pentru acest important examen, si anume doamnei diriginte Ratea Andreea, doamnei profesoare de biologie Mihaela Petrisor si bineinteles doamnei profesoare de chimie Constantinescu Nicoleta.
Multumesc colegilor si prietenilor mei ce l-au sustinut pe toata perioada colegiului pe Ionut si bineinteles doamnei Mariana Ionescu, care ne-a sustinut jurnalistic toate actiunile si activitatile asociatiei. Multumesc Iulian Matache pentru ca ai mers impreuna cu noi pentru a-l susține, a-l motiva si a-i da incredere prietenului tau.

Vreau sa-i multumesc domnului Conf. Univ. Dr. Alin Demetrian pentru sansa pe care i-o ofera de acum incolo lui Ionut. Cum a aparut aceasta oportunitate pentru el? Bineînțeles, numai cu ajutorul Bunului Dumnezeu ! In urma articolului despre reusita lui Ionut de la Bacalaureat, postat in data de 27 iunie 2022, atat pe pagina Asociatiei Comunitare G.A.E.S.T.I cat si pe pagina mea, am primit la cateva zile un telefon de la domnul Conf. Univ. Dr. Alin Demetrian in care dupa ce s-a prezentat, mi-a spus ca a citit articolul respectiv prin care Ionut ne transmitea ca isi doreste sa urmeze medicina si ca in cazul in care va intra la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, dansul va avea grija de Ionut, atat pe timpul cat va urma cursurile Universității, cat si dupa aceea, pe parcursul rezidentiatului. Emotiile au fost atat de mari la primirea acestor vesti, incat pret de citeva clipe (si nu au fost putine) nu am avut reactie si nu am putut articula nici macar un simplu multumesc. Dupa aceasta pauza, domnul Alin Demetrian m-a intrebat daca mai sunt la telefon. Bineinteles ca i-am multumit din tot sufletul si m-am grabit sa-l anunt pe Ionut si pe bunicul lui despre aceasta veste minunata. Am mers sa ma intilnesc cu ei pentru a-mi spune daca sunt de acord cu propunerea primita de la domnul Alin Demetrian. Bineinteles ca au fost de acord, iar bunicul cu lacrimi im ochi i-a multumit Bunului Dumnezeu si domnului Alin Demetrian pentru sansa pe care i-o ofera lui Ionut. Ii multumesc Bunului Dumnezeu, pentru ca ne-a scos in cale astfel de oameni si Omului Alin Demetrian pentru aceasta sansa pe care i-o ofera lui Ionut.
Sa fiti sanatosi si binecuvantati.”   Proiectul „Casa Speranței și a Bucuriei” creat de Asociația Comunitară G.Ă .E. Ș.T.I. are anual astfel de realizări impresionante. Copii valoroși din familii cu posibilități materiale dificile, sunt ținuți de mână și ajutați să-și urmeze visurile, să se bucure de solidaritate, iubire și respect. Învață, astfel, ce înseamnă ajutorul necondiționat, pe care apoi, la rândul lor, îl oferă altora. Ionuț vrea să fie medic ca să ajute oameni, să salveze vieți, iar astăzi este ziua lui: A reușit!

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial