3 mai 2024
Un copac căzut pe DN 71 a blocat traficul între Târgovişte şi Sinaia!

Un copac căzut pe DN 71 a blocat traficul între Târgovişte şi Sinaia!

copacPoliţiştii de la rutieră şi ordine publică sunt în teren și acţionează în permanență pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor negative, în contextul informărilor meteorologice! Circulați cu multă prudență, în condiții de vreme rea!

Circulația pe DN 71, la ieșire din localitatea Moroeni, a fost îngreunată din cauza unui copac căzut pe partea carosabilă.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au intervenit cu promptitudine pentru îndepărtarea acestuia și reluarea traficului.

Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Recomandăm şoferilor să manifeste o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, cu alunecări de teren, precum şi pe tronsoanele de drum unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi.

Poliția rutieră vă reamintește:

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Aşadar, echipaţi-vă maşina corespunzător și nu veți fi sancționați contravențional pentru nerespectarea acestei prevederi legale!

De asemenea, pentru deplasări în siguranță le recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile agenților de poliție din teren.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

Asiguraţi-vă o vizibilitate bună în habitaclul maşinii prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi aveţi în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz.

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial