4 mai 2024

Poliţiştii de la Rutieră continuă controalele în transporturi!

www.mariusbuga.ro_images_microbuzAcţiuni ale poliţiştilor rutieri

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au continuat să acţioneze în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, poliţiştii au verificat legalitatea activităţii desfășurate în domeniul transportului public de persoane, prin controale privind valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a mijloacelor auto folosite pentru transportul persoanelor şi a atestatelor profesionale ale conducătorilor auto, eliberarea biletelor de călătorie, respectarea numărului de locuri prevăzute pentru respectivele autovehicule, existenţa şi valabilitatea licenţelor de transport şi traseu, tipul de transport efectuat, precum şi respectarea timpilor de odihnă şi conducere.

În cadrul acţiunilor, au fost verificate 533 de autovehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 295 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 18 pentru defecţiuni tehnice şi 8 pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfurilor transportate.

Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul a 8 autovehicule, ca urmare a abaterilor constatate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial