11 mai 2024

Un autobuz fără licenţă de traseu, tras pe dreapta, la Titu!

poliSiguranţa transportului rutier public de marfă şi persoane, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe raza judeţului pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de marfă şi persoane, verificarea siguranţei transportului călătorilor şi eliminarea activităţilor ilicite din acest domeniu.

De asemenea, în atenţia poliţiştilor s-a aflat şi depistarea și sancționarea celorlalți participanți la trafic care încalcă regulile de circulație.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul rutier şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.604 lei.

Din totalul amenzilor, 16 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 8 pentru abaterile comise de pietoni.

Totodată, 7 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier și 15 pentru nerespectarea O.G 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea, 2 şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi şi alţi 2 pentru nerespectarea legislaţiei privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 9 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi una pentru viteză excesivă și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii rutieri au depistat pe DN 7, pe raza localității Titu, un autobuz care efectua transport de persoane pe ruta Titu – Mioveni, fără a deține licență de traseu.

S-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului de transport, iar dreptul de utilizare a autovehiculului a fost suspendat.

www.mariusbuga.ro_images_puscaaTrei persoane sunt cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi munitiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale privind armele şi muniţiile.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 64 de ani, în timp ce dețineau la domiciliu două arme de tir și două de vânătoare, supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată, aceștia nu au predat armele la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele celor trei, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele și munițiile au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, faţă de aceștia s-a dispus şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraCercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbați de 28 și 36 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că valabilitatea autorizației provizorii de circulație a autovehiculului era expirată.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

evaziune-baniBănuit de evaziune fiscală, reţinut de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2013, cel în cauză, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Brezoaele, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la diferiţi agenţi economici, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor aferente.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 466.697 de lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial