30 aprilie 2024
Ultima oră: Sunt descinderi la Bălteni, în Conțești

Ultima oră: Sunt descinderi la Bălteni, în Conțești

Sunt descinderi la Bălteni, în această dimineață, în comuna Conțești.

Comisarii Gărzii de Mediu, jandarmii și polițiștii fac controale în mai multe gospodării unde au informații că au loc dezmembrări ilegale de mașini, dar și arderi în urma acestora.

Cei de la Garda de Mediu au mai confiscat de aici, în repetate rânduri, autoturisme dezmembrate, dar chiar și zilele trecute pompierii au intervenit în zonă după ce au fost incendiate diverse deșeuri și cauciucuri.

”În această dimineață, 17 aprilie, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu efectuează 15 contoarele economice în localitatea Bălteni. Verificările vizează societăților comerciale cu obiect de activitate în colectarea deșeurilor feroase și neferoase.

Astfel, administratorii acestora sunt bănuiți că ar fi omis să evidențieze sau să declare veniturile obținute prin colectarea materialelor feroase și neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule. Totodată, aceștia ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, fiind poluat mediul înconjurător. La acțiune sunt angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” din Ploiești și de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei”, precizează Poliția Dâmbovița.

Senatorul Dragoș Popescu, membru al Comisiei de Mediu, reprezentant al Partidului Reper, postase pe Facebook, dis de dimineață: ”In momentele astea este descindere la Bălteni la colectorii de fier vechi! Primarul și-a anunțat cetățenii încă de vinerea trecută din casă în casă că urmează. Mai bine punea pe FB să știe toată lumea!”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial