2 mai 2024
APEL DE URGENŢĂ! Scuterişti căzuţi în PRĂPASTIE, în zona Dichiu!

APEL DE URGENŢĂ! Scuterişti căzuţi în PRĂPASTIE, în zona Dichiu!

News alert! Mai multe echipaje de la ambulanţă, salvamontişti şi jandarmi montani au fost puse pe jar, în această după-amiază.

Un apel la 112 anunţa că doi bărbaţi aflaţi pe un scuter s-au prăbuşit în prăpastie, în zona Dichiu din munţii Bucegi.

Salvatorii au pornit imediat spre locul accidentului.

“Victimele sunt în viaţă, au traumatisme faciale, viaţa lor nu este în pericol”, a declarat pentru MariusBUGA.ro dr.Claudiu Dumitrescu, şeful Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa.

“În urma unei solicitări telefonice prin apelul de urgenţă „112”, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona Vârful Dichiu din Masivul Montan Bucegi pentru salvarea unor persoane, care în timp ce se deplasau cu un motoscuter pe DJ 713, la un momentdat au pierdut controlul acestuia căzând într-o prăpastie.

În urma intervenţiei jandarmilor montani împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Salvamont Dâmboviţa şi SMURD Sinaia unul dintre bărbaţi în vârstă de 47 a fost recuperat din prăpastie, celălalt în vârstă de 21 ani reuşind să urce singur până la partea carosabilă. Bărbatul scos din prăpastie fiind accidentat mai grav a fost preluat de către o ambulanţă şi transportat la spitalul din municipiul Sinaia.

La faţa locului au fost prezenţi şi lucrători din cadrul ISU Sinaia care au sprijinit la recuperarea motoscuterului din râpă, dar şi lucrători de la Serviciul de Ambulanţă Fieni.

*** Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al Jandarmeriei Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial