4 mai 2024
Ministrul Mediului – S-a dat avizul ca ursul ucigaş SĂ FIE ÎMPUŞCAT!

Ministrul Mediului – S-a dat avizul ca ursul ucigaş SĂ FIE ÎMPUŞCAT!

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca a fost emis aviz pentru ca ursul care a atacat trei oameni, in Dambovita, sa poata fi impuscat cu tranchilizante, ea spunand ca trebuie intervenit in aceasta noapte, nu mai tarziu, pentru ca animalul este suspect de turbare si poate ataca alte persoane.

“Am cerut sprijin MAI, desi este noapte, ca totusi sa prindem ursul, pentru ca s-a dat aviz pentru impuscarea cu tranchilizante”, a spus Plumb. Ea a afirmat ca trebuie gasite solutii astfel incat animalul sa poata fi prins in aceasta noapte, astfel incat sa nu atace alte persoane.

“Exista un dispozitiv care intervine, in afara jandarmilor, care asigura si protejarea si informarea cetatenilor, acestia fiind avertizati sa ramana in case. Trebuie intervenit in aceasta noapte pentru ca altfel se poate intampla ca acest urs, care are un comportament deviant, fiind suspect de turbare, sa mai atace pe cineva. Nu sunt de acord ca interventia sa fie maine dimineata. Este o zona dificila, impadurita, cu rau, cu pietre, este noapte, dar trebuie intervenit acum si trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru capturarea acestui urs”, a afirmat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor un elicopter cu instalatie de termoviziune, care sa survoleze zona de nord a judetului Dambovita unde trei persoane au fost atacate de urs, sambata, una dintre acestea murind.

Rovana Plub a spus ca asteapta un raspuns de la MAI in acest sens. Ea a facut aceste declaratii la Buciumeni, localitatea sa natala, unde o femeie, ruda a sa, a fost atacata de urs. Sambata seara, Rovana Plumb a mers la Spitalul Judetean din Targoviste, unde este internata femeia, anuntand apoi ca aceasta va fi transferata la un spital din Capitala.

Ulterior, Rovana Plumb a ajuns in localitatea Buciumeni, unde a stat de vorba cu localnici care i-au relatat ce s-a intamplat, dupa care a plecat spre locul in care a avut loc incidentul.

Sursa – stirileprotv.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial