19 aprilie 2024
Ucrainienii şi chinezii, interesaţi de Termocentrala Doiceşti

Ucrainienii şi chinezii, interesaţi de Termocentrala Doiceşti

„Termocentrala de la Doiceşti nu a închis-o nici PSD-ul, nu a închis-o nici Guvernul Ponta, a închis-o Emil Boc prin acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional în anul 2009.

Din 2010 au rămas 40 de salariaţi şi facem eforturi şi eu, şi Ministerul Energiei pentru a găsi o soluţie de salvare a ceea ce se mai poate.

Vreau să ştiţi: există o societate comercială din Ucraina care a depus o ofertă de cumpărare a activelor în cadrul procedurii de lichidare şi în datele de 16 şi 17 august, la Ministerul Energiei, vor avea loc negocieri pe marginea ofertei de cumpărare.

Preţul este, aşa informativ, de circa 20 milioane euro, preţul de pornire a discuţiilor.

Al doilea lucru: a revenit, prin intermediul unei Asociaţii a Producătorilor de Energie din România, firma din China, CNEEC, care este aşteptată de mine în perioada următoare.

Au înţeles că varianta pe care au propus- o, cu finanţare prin credit, nu este fezabilă şi reluăm discuţiile pentru o investiţie directă, dacă, sigur nu va veni prea târziu, după ce se adjudecă activele în cadrul procedurii”, a informat Adrian Ţuţuianu, şeful C.J.Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial