4 mai 2024
Ţuţuianu: “Voi susține fără rezerve sistemul educațional dâmbovițean”

Ţuţuianu: “Voi susține fără rezerve sistemul educațional dâmbovițean”

tutu-scoalaLuni, 12 septembrie a.c., a avut loc deschiderea anului şcolar 2016 – 2017, prilej cu care Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat la festivităţile dedicate acestui eveniment în mai multe unităţi de învăţământ din Municipiul Târgovişte.

Vizita Preşedintelui Consiliului Judeţean Dâboviţa a început la momentul festiv dedicat începerii de an şcolar ce s-a desfăşurat la Liceul Teoretic “Petru Cercel” Târgovişte în prezenţa corpului profesoral şi a tuturor elevilor liceului.

A urmat festivitatea de deschidere a noului an şcolar organizată la Şcoala Gimnazială “Smaranda Gheorgiu” din Târgovişte, Preşedintele Adrian Ţuţuianu urându-le celor mici mult succes în activitatea şcolară. În cadrul ceremoniei, conducerea şcolii i-a înmânat Preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa o diplomă de excelenţă ca dovadă a mulţumirii pentru sprijinul acordat în activitatea desfăşurată.

Ca urmare a invitaţiei primite din partea conducerii instituţiei, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dorit să fie alături de toţi profesorii şi elevii Liceului Economic “Ion Ghica” din Târgovişte, ocazie cu care a felicitat conducerea şcolii pentru demersurile făcute în vederea obţinerii performanţei academice.

În prezenţa oficialităţilor locale şi centrale, reprezentanţilor Arhiepiscopiei Târgovişte şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Preşedintele Adrian Ţuţuianu a transmis gândurile sale bune şi mult succes în activitate tuturor elevilor, cadrelor didactice, dar şi părinţilor prezenţi la manifestările organizate la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” şi la Seminarul Teologic din Târgovişte “Sfântul Ioan Gură de Aur”, asigurându-i de sprijinul autorităţilor judeţene pentru buna derulare a eforturilor educaţionale.

În continuare, Preşedintele Consiliului Judeţean va participa şi la festivităţile de deschidere a anului şcolar ce vor avea loc la Şcoala Gimnazială “Matei Basarab” Târgovişte, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” Târgovişte, Şcoala Coresi Târgovişte şi la Şcoala Gimnazială “Vasile Cârlova” Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu: “Este o bucurie sinceră să vă adresez câteva gânduri la început de an școlar 2016 – 2017.  Dincolo de instituția în dreptul căreia mă adresez, cuvintele mele sunt ale unui profesor, ale unui om care se află în fiecare zi printre oameni. Iată că de astăzi, porțile școlilor s-au redeschis larg, este un nou început, cu multe speranțe, atât pentru elevi, cât și pentru dascăli și părinți. În aceste zile când școlile prind viață, emoțiile sunt cu atât mai mari pentru cei care pășesc pentru prima dată în băncile școlii.

Stimate cadre didactice,

Profit de ocazie pentru a vă mulțumi pentru devotamentul de care dați dovadă, pentru excelență și dedicare, pentru motivația de a duce zi de zi, an de an, generații mai departe, pe culmile cunoașterii. Meseria de profesor sau învățător nu este una ușoară. Aceasta implică responsabilitate, multă răbdare, multe ore de studiu, o meserie care își pune amprenta pe oameni în devenire. Dumneavoastră vă revine rolul cel mai important – să formați acești copii în oameni responsabili, să îi  îndrumați către noi orizonturi de dezvoltare și cunoaștere.

În ciuda transformărilor prin care trece în această perioadă de tranziție a societății, școala românească reușește să promoveze tineri de valoare certă, talente autentice, oameni pe care se poate baza viitorul României.

Îmi doresc ca în județul Dâmbovița elevii să meargă la școală într-un mediu plăcut, să aibă profesorii cei mai buni, să învețe după cele mai bune manuale și programe școlare, să beneficieze de educație adaptată nevoilor actuale.

De asemenea, și cred că sunt în asentimentul tuturor părinților, vreau să știu că elevii dâmbovițeni sunt în siguranță la școală, considerând că este de datoria noastră să ne preocupăm permanent atât de securitatea lor, cât și de creșterea calității actului educațional – care să le asigure elevilor o pregătire bună, în raport cu cerințele de pe piața muncii. Din acest considerent, voi susține fără rezerve sistemul educațional dâmbovițean, ca parte a procesului de reformare a statului.

Dragi elevi,

Pentru a face față schimbărilor și pentru a ajuta la dezvoltarea societății noastre, voi, generația tânără trebuie să dobândiți o bază solidă de cunoștințe pentru a deveni cetățeni responsabili, capabili să faceți față provocărilor de zi cu zi.

Totodată, am convingerea că este esențial să existe o legătură strânsă între autorități, cadre didactice și părinți, pentru a lua cele mai bune decizii pentru elevi.

Cu  încuviințarea dumneavoastră, cu prilejul acestei deschideri festive a noului an școlar, vă transmit, încă o dată, toate urările de bine din partea Consiliului Județean Dâmbovița, asigurându-vă și pe viitor de întreaga noastră considerație în susținerea eforturilor pe care le faceți, profesori și elevi deopotrivă.

Vă urez succes în noul an școlar și vă doresc ca, atunci când veți deschide ușa sălii de clasă, să oferiți viață acelui spațiu!

Vă mulțumesc!”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial