3 mai 2024
Țuțuianu trage de urechi primarii neserioși!

Țuțuianu trage de urechi primarii neserioși!

adi-cComunicat de presă

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a avut loc o întâlnire a conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară APĂ Dâmboviţa și Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară SALUBRITATE Dâmboviţa. De asemenea, la discuții a fost invitată şi conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, reprezentată de Ileana Spiroiu, director general adjunct, Victor Grigorescu, director – Direcția de Înregistrare Sistematică, Virgiliu Nanu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova, Roxana Florentina David, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița, și Ion Nistor, șef serviciu – Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița.

Principalele proiecte aflate pe ordinea de zi au vizat alegerea președinților celor două asociații, aspecte legate de modificarea structurii interne a acestora, informări privind procedurile din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi detalii referitoare la lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale în temeiul prevederilor OUG nr. 35/2016 pentru modificarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

Noul preşedinte al ADI Salubritate a fost ales Corneliu Ştefan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar noul preşedinte al ADI Apă a fost ales Alexandru Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Membrii conducerii Agenţiei Naţionale de Cadastru, prezenţi astăzi la şedinţă, au oferit tuturor primarilor şi viceprimarilor din judeţ informaţii de interes general cu privire la  procedura de alocare a sumelor, responsabilitățile privind analiza, sinteza, decizia, coordonarea și monitorizarea finanțării lucrărilor de înregistrare sistematică, inițiate de unitățile administrativ-teritoriale în temeiul art. 9 alin. 346 din OUG nr. 35/2016 pentru modificarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, le-a solicitat edililor localităților dâmbovițene seriozitate şi implicare în derularea activităţii de cadastrare. În legătură cu acest subiect au fost evidențiate noile prevederi ale Ordonanței de Urgență 35/2016, ce reglementează activitatea înregistrării sistematice a imobilelor și deschiderea cărților funciare pentru imobilele situate în extravilanul UAT-urilor.

În finalul şedinţei de lucru, reprezentanţii primăriilor au primit răspunsuri punctuale la întrebările pe care le-au ridicat – detalii tehnice şi paşii pe care îi au de urmat în domeniul respectiv.

 

  Biroul de Presă al Consiliului Județean Dâmbovița

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial