18 aprilie 2024
Turişti sancţionaţi după ce au aprins focul în Parcul Natural Bucegi

Turişti sancţionaţi după ce au aprins focul în Parcul Natural Bucegi

COMUNICAT DE PRESĂ

Informarea turiștilor, o prioritate a jandarmilor montani

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat, weekend-ul trecut, 35 de acțiuni de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, Ordonanței de Urgență nr. 34 din 2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente, dar și referitor la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.
Activitățile la care au participat peste 140 de turiști s-au desfășurat pe traseele montane din masivul Bucegi, în zonele Peștera Ialomiței, Horoabe, Lunca Padinei, Lăptici, Păstrăvărie, Blana, Lacul Bolboci, Zănoaga, Dichiu, Piatra Arsă, Valea Brăteiului și Cărpeniș.
În urma acestora au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru aprinderea focului în fondul forestier național, în alte locuri decât cele special amenajate și marcate ori la o distanță mai mică de 30 de metri de limita pădurii, precum și pentru circulația pe pajiști cu orice mijloace de transport, inclusiv cu atelaje, altele decât cele folosite la activități agricole de către cel care utilizează pajiștea.
În activitățile desfășurate jandarmii montani au acționat atât independent, cât și în comun cu reprezentanți ai Administrației Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 50 de materiale informative.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial